Sakallı, kurumdaki yöneticilik kadrolarının yüzde 90’ının, her gelen müdür ve yönetim tarafından değiştirdiği görevlendirmelerle yürütülmekte olduğunu ileri sürdü.

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı sendikanın 37. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, 25 Şubat 1978’de kurulan Bay-Sen’in 37. yıldönümünü onur ve gururla kutladıklarını kaydetti.

Sakallı, 37 yıl içinde Kıbrıs Türk halkının malı olan BRTK’nın ileriye gitmesi, çalışanlarının huzur ve güven içinde emeğinin karşılığını alarak çalışması için mücadele ettiklerini belirtti.

“KURUM YASASI EN SON 1993 YILINDA REVİZE EDİLDİ”

BRTK Yasası’nın en son revize edildiği 1993 yılında bu yana bugün iktidarı paylaşan CTP ve DP dahil olmak üzere, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin, kurumun sorunlarının çözümü yönünde adım atmak yerine sorunlara sorun eklediğini öne süren Sakallı, “Geldiğimiz noktada 22 yıldır kurumun giriş kadrolarına münhal açılmadığı gibi, peş peşe yapılan (akitli-kaşiyeli, sözleşmeli ve part-time) istihdamlarla bugün kurumda 139’u kadrolu, 3’ü işçi, kadrolu, 33’ü sözleşmeli, 358’i akitli-kaşiyeli olmak üzere 533 kişi tam zamanlı olarak hizmet vermektedir” ifadelerine yer verdi.

“KURUM YÖNETSEL OLARAK ÇÖKME DURUMUNA GELDİ”

Sendikanın tüm uyarılarına rağmen 22 yıldır yasası revize edilmeyen kurumun, bugün yönetsel olarak çökme noktasına geldiğini savunan Sakallı, yöneticilik kadrolarının yüzde 90’ının, her gelen müdür ve yönetim tarafından değiştirilen görevlendirmelerle yürütülmekte olduğunu ileri sürdü.

Hızla değişen yayıncılık teknolojisinin gerektirdiği yönetsel ve teknik kadroların ise mevcut yasada hiçbir şekilde yer almadığını kaydeden Sakallı, “IP tabanlı HD yayına geçilmesine rağmen, Kurum bu yayınları yürütecek ve yönetecek kadrolardan mahrum bırakıldı” dedi.

Sakallı, yönetimde yaşanan sorunlardan örnekler verdiği açıklamasında, Bay-Sen’in yasaya uygun olmayan tüm atamalara karşı olduğunu yineledi.

Toplu iş sözleşmesinin verilen mücadele sonucu imzalandığını, kasımdan bu yana sözleşmenin bazı maddeleri tamamen bazı maddelerini ise kısmi uygulandığını kaydeden Sakallı, mücadelede yanlarında olan tüm üyelerine teşekkür etti.

Sorunlara çözüm üretilmek yerine her gün sorun üzerine sorun eklendiğini iddia eden Sakallı, ek mesailerle ilgili sorunun da sürdüğünü anlattı.

“HÜKÜMETİ BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ”

Sakallı açıklamasının sonunda “Sendikamızın kuruluş yıldönümü vesilesi ile bir kez daha kurumun geleceği konusundaki endişelerimizi kamuoyuyla paylaşırken, bir kez daha hükümeti uyarıyoruz. Kıbrıs Türk halkının malı olan bu kurumun geleceği için yasası bir an önce revize edilmelidir. Kurumun geldiği noktadan sorumlu olan siyaset çözüm üretmekle de sorumludur. Sendikamız bugüne kadar olduğu gibi çalışanların haklarının savunulmasında gereğini yapmaktan geri durmayacağını da vurgularız” ifadelerine yer verdi.