Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz hafta düzenlenen gala olağanüstü ilgi görmüş, Almanya’dan gelen dünyaca ünlü engelli dansçı Dergin Tokmak’ın da çok özel performansıyla imzasını attığı gecede başarılı isimler ödüllerini almıştı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada, yarışmada ödül alan ve jüri tarafından sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların, farklı kentlerde açılacak sergilerle yeniden gündeme taşınacağı belirtildi.

Ayrıca yarışmaya katılan ‘kısa filmler’ için de özel bir gösterim gecesi düzenleneceği açıklanarak, engellilere yönelik farkındalığı artırmak ve engelsiz bir ülke özlemine ışık tutmak için  “Sanat Engel Tanımaz” temasının gündemde tutulacağı belirtildi.

Bu yıl “Engelsiz Hayat” temasının işlendiği yarışmaya çok yoğun bir katılım olduğu duyuruldu.
Fotoğraf Kategorisi’nde Arif İşgüzar birinciliği kazanırken, Tevfik Ulual ikinci, Süleyman Kaplan ise üçüncü oldu. Cüneyt Bayram, Doğay Erçağ ve Oytun Yunak’a ise ‘Jüri Özel Ödülü’ verildi.

“Kısa Filmler” kategorisinde ise “Baba” isimli filmiyle Soner Sert birinciliğe layık görüldü. “Bakış Açısı” isimli kısa filmiyle Berk Koç ikinciliği alırken, Soner Sert “Ses” isimli çalışmasıyla üçüncülük ödülünün de sahibi oldu.

“Jüri Özel Ödülü” ise  "Yeter Ki İste" isimli kısa filmiyle Ömer Cumhur Bulduk’a verildi.
Yarışmada eserleri tanınmış Kıbrıslı Türk yönetmen Derviş Zaim ve fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin’in başkanlıklarını yaptığı Buket Özatay, İsmail Gökçe, Veysi Soyer, Aşık Mene’den oluşan seçici kurul değerlendirdi.

Gala gecesinde duyurulan ve ‘sanatengeltanimaz’ hashtag’i ile geceyle ilgili instagramda yapılan paylaşımlar arasından da Ahmet Dağbaşı’nın fotoğrafı seçilerek ödüle layık görüldü.