Evrim Kamalı

Lefkoşa’da, 17 Mart 2015’te Dereboyu’ndan Kermiya istikametine doğru aracıyla seyir halindeyken, yolun karşısına geçip refüjün üzerinden atlayan Fatih Dudu’ya çarparak ölümüne neden olan Neşe Başkan’ın davasına dün de devam edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, Yargıçlar Vedia B. Barkın ve Yargıç Rauf Kürşat’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi heyeti huzurunda yapılan dünkü duruşmada Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ile sanık avukatı Hasan Esendağlı kaza yerinin krokisi üzerindeki savlarını ortaya koydular.

Tutuklu yargılanmakta olan Başkan’ın duruşmasına bugün devam edilecek.

17 Mart 2015’te Lefkoşa’da Osman Örek Caddesi üzerinde Dereboyu’ndan Kermiya yoluna doğru seyreden JH 365 plakalı araç sürücüsü Neşe Başkan’ın dikkatsizlik sonucu, orta refüjü de bulunan duble yolu kuzeyden güneye doğru yaya olarak geçmeye çalışan Fatih Dudu’ya aracın sağ ön kısmıyla çarpması sonucu Dudu olay yerinde yaşamını yitirmişti. Olaydan sonra yapılan soruşturmada maktul Fatih Dudu’nun asker olduğu ve birliğinden kaçtığı ve daha sonra geri dönmek üzere olduğu anlaşılmıştı. Dudu’nun yapılan kan ve idrar tahlillerinde sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu kalıntısına rastlanmıştı.