Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın 25 yaşında ve Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Silvan ilçesi Camii Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan evinden sivil kıyafetleriyle çıkan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, görev yaptığı Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nda bulunan birliğine gittiği sırada teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu. Saldırı sonrasında kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Şehit uzman çavuşun yapılacak otopsinin ardından memleketi Osmaniye'ye gönderileceği belirtildi.

İKİNCİ SALDIRIDA UZMAN ÇAVUŞA AİT ARAÇ YAKILDI

Sabah erken saatlerde işe giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak'ın ardından Silvan ilçesinde başka bir uzman çavuşa ait araç ise molotoflu saldırıya uğradı. Park halinde olan ve bir uzman çavuşa ait olduğu belirtilen araca teröristler tarafından yapılan molotof kokteylli saldırıda araç yanarak kullanılamaz hale geldi. Araçta kimsenin olmaması can kaybını önlerken, tamamen yanan aracın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Bölgede her iki saldırıyı yapanların bulunması için operasyonların sürdüğü açıklandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" denildi.