AK Parti MKYK üyesi ve AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Başakşehir'de Malatyalılar Derneği'ni ziyaret etti. Burada bir vatandaşın, "HDP de Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulan bir parti? Neden koalisyon kurmadınız?" şeklindeki sorusuna AK Partili Şentop, "Demirtaş açıklama yapıyor. Arkasından KCK'dan haber geliyor. Çark ediyor. Dönüyor sonra. HDP bağımsız bir parti gibi görünmüyor " diye cevapladı.

AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde bulunan Malatyalılar Derneği'ni ziyaret etti. Burada dernek üyelerine bir konuşma yapan Prof. Dr. Şentop, "Haziran'da seçim yaptık. Milletvekillerini seçtik. Fakat yetmedi. Bir ülkeyi yönetmek için meclis lazım ama Türkiye'yi yönetmek için hükümet de lazım. Bizim sistemimizde millet hükümeti seçmiyor. Meclisi seçiyor ardından meclisin içinden hükümet çıkıyor" dedi.

7 Haziran sonrası koalisyon görüşmelerini de değerlendiren AK Partili Prof. Dr. Mustafa Şentop, "HDP ile baştan koalisyon yapmayacağımızı söyledik. MHP zaten ilk günden hayır dedi. CHP ile yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Bu seçimde tek parti çoğunluğuna dayanan hükümetin oluşması gerekiyor. Bizim talebimiz milletimizden bu. Milletin kararı bu yönde olmalı. Türkiye güçlü bir hükümetle yoluna devam ederse, hem milletimizin hem devletimizin yararına olacak. Koalisyon hükümeti olursa, olduğumuz yerde patinaj yaparız" dedi.

CHP'nin seçim vaatlerini de eleştiren Şentop, " CHP'nin vaatleri var. Ne zaman bunları yapacak? Tek başına iktidara gelirse. Ne zaman tek başına gelecek? Hiçbir zaman. Kendisinin de böyle bir iddiası yok" dedi.

Daha sonra soruları cevaplayan AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Şentop, bir vatandaşın "HDP de Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş bir partidir. Neden koalisyon kurmadınız?"şeklindeki sorusuna ise, " Demirtaş bir açıklama yapıyor. KCK'dan bir haber geliyor. Çark ediyor. Dönüyor sonra. Mecbur kalıyor. Onu tekzip ediyorlar. HDP bağımsız bir parti gibi görünmüyor" diyerek cevapladı.