Çiğdem Aydın

Kiracılardan topladığı 4 bin 700 lira ve 860 Sterlini mal sahibi Serdar Ersoy’a telim etmeyen 21 yaşındaki genç tutuklandı.

Girne’de Serdar Ersoy’a ait sekiz ayrı daireden tahsil ettiği kira gelirlerini çaldığı öne sürülen ve hakkında hırsızlık suçundan soruşturma yapılan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlının Mete Adanır Caddesi’nde bulunan Serdar Ersoy’a ait sekiz ayrı daireden sorumlu olduğu, zanlının Eylül ayı içerisinde kiracılardan topladığı 4 bin 700 TL ve 860 sterlin parayı Ersoy’a vermeyerek çaldığı belirtildi. 

Paranın bir kısmını polise teslim etti

Polis, şikâyet üzerine önceki gün zanlının polise ifade vermesi için çağrıldığını, zanlının ifadesinde suçunu kabul ettiği ve aldığı paralardan 400 sterlin ve bin 200 TL parayı polise verdiğini ve bu paraların kanıt olarak alındığını belirtti. Zanlının KKTC’de üniversite eğitimi için bulunduğunu kaydeden polis, davasında hazır olması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.Zanlı ileride hırsızlık suçundan yargılanmak üzere bir kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile serbest bırakıldı.