Araştırmacı Yazar ve Yönetmen Ali Atamer  bir ekran klasiği olan “Bir Yastıkta 50 Yıl” adlı televizyon programının devamı niteliğinde olan “Son Kıbrıslılar Bizik” adlı kitabını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e sundu.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Atamer kitabını, adanın her yerinde Kıbrıs insanları ile yapmış olduğu programlardan derlediğini, yaşanmış bir çok hikayenin yazılı tarihte yer almadığını ve amacının bu gerçekleri yazarak kitap halinde okurlarla buluşturmak olduğunu belirtti.

Atamer, kitapta; kültürel, sosyal, yaşama dair birçok anı bulunduğunu ve amacının bunların genç nesillere miras niteliğinde sunulması olduğunu söyledi.

Kabulde konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Ali Atamer’in televizyonda yayınlanan “Bir Yastıkta 50 yıl” adlı programını zaman zaman izlediğini, programdaki çok hoş ve samimi anlatımların toplumun ruhuna işlediğini; her bir bireyin anlatılanlarda zaman zaman kendini bularak programla özdeşleştiğini belirtti.

Siber, Atamer’in “Son Kıbrıslılar Bizik” adlı kitabının bir çırpıda okunacak güzel ve sade bir anlatımla halk diliyle yazılmasının da önemli olduğunu söyledi.