Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve Denetleme Kurulu Başkanı Nazım Koşar ile birlikte Kıbrıs Türk Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Gizem Çeliker Akandere ve Cemal Gülercan’ı kabul etti.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, Meclis Başkanı Siber, kabuldeki konuşmasında, Kıbrıs Türk Genç İşadamları Derneği’nin ülkede yaşanan her konuya hassasiyetle yaklaşıp görüş bildirmesinin ve öneriler sunmasının önemli olduğunu söyleyerek, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ile süregelen istişare ve işbirliklerinin ülkenin geleceğine yönelik yatırım ve iş imkanlarının yaratılmasında sonuç alıcı başarılar getirmesini diledi.

Siber, kurumsallaşma ve ekonomik açıdan güçlenmenin önemine dikkat çekti ve böylelikle gelecek açısından daha umut verici bir konumda olunabileceğini belirtti.

Kabulde konuşan Eren ise, derneklerinin K.T Genç İşadamları Derneği ile yakın istişare içerisinde olduğunu ve işbirliği içerisinde Türkiye’deki sanayici ve işadamlarının ülke koşullarına uygun yatırım ortamlarının oluşması yönünde girişimleri bulunduğunu belirtti.

KKTC’de birkaç kez yatırıma yönelik ortak sempozyumlar düzenlediklerini ve yararlı sonuçlar aldıklarını belirten Eren, KKTC’nin uluslararası alanda tanıtılması ve yüksek potansiyelinin daha üst seviyelere ulaştırılması hususundaki gayretli çalışmalarının devam edeceğini söyledi.