Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, resmi temaslarda bulunmak amacıyla KKTC’yi günübirlik ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yı kabul etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun davetlisi olarak bu sabah KKTC’ye gelen Avcı ve beraberindeki heyetin Siber’i ziyareti saat 10:45’te gerçekleşti.

Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Müsteşarı İsmet Esenyel de yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ziyarette yaptığı konuşmada, teamül gereği  Türkiye’de yeni atanan bakanların ilk resmi ziyaretlerini KKTC’ye gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’yla daha önce Türkiye’de bazı görüşmeleri olduğunu ve bir ortak eylem planı hazırladıklarını belirten Avcı, hem bu planı bugün imzalayacaklarını hem de kültür ve turizm alanında daha fazla ne yapabileceklerini konuşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini anlattı.

1466586122.jpg

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Avcı’ya görevinde başarılar diledi ve turizm ve kültür alanındaki işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Bu alanda yapılan projelere Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği desteğin önemli olduğunu kaydeden  ve Kıbrıs’ın bir turizm adası olduğunu ve kültürel zenginliklere sahip olunduğunu belirten  Siber, bunları ne kadar tanıtabilirlerse o kadar başarılı olacakların dile getirdi. 

Meclis Başkanlığı olarak kültür alanında proje ürettiklerini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle  bir müze açtıklarını dile getiren Siber, bunun dışında bir müze projeleri daha olduğunu ve onu da çalışması tamamlandığında hayata geçireceklerini anlattı.

KKTC’nin müzeler bakımından fakir bir ülke olduğunu da ifade eden Siber,  müzelere önem verilmesi gerektiğini kaydetti.