Dernekten verilen bilgiye göre Siber ziyareti esnasında, SOS Çocukköyü Derneği’nin güncel faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Dernek adına açıklama yapan Asbaşkan Salih Çeliker, Meclis Başkanı olarak Siber’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını, devletin üst kademelerindeki yetkililerin derneğe olan ilgilerinin kendilerini mutlu ettiğini ve çalışma heveslerini arttırdığını ifade etti.

SOS Çocukköyü Ulusal Direktörü Pelin Maneoğlu ise, derneğin aile bakımını kaybetmiş çocuklara aile temelli bakım verdiğini, bu çerçevede SOS Çocuk Köyünde 64 çocuğa ve SOS Gençlik Evi, Yarı Bağımsız Yaşam Programı dahilinde ise 48 gence bakım verdiklerini ifade etti.

Maneoğlu ayrıca SOS Aile Güçlendirme Projesi çerçevesinde yapılan çalışmaları anlattı. Derneğin SOS Çocukköyleri Federasyonu’ndan aldığı katkının tedricen kesilmekte olduğunu ve bu bağlamda derneğin Kıbrıs Türk toplumundan ve devletten alınacak katkılar sayesinde finansal yeterliliğe kavuşması gerektiğine vurgu yaptı.

Siber’in de ziyarette, dernek yetkililerine, yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini, ihtiyaçlardan ve önümüzdeki dönemde yapılması gereken çalışmalardan haberdar olduğunu ilettiği belirtildi.