Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ülkedeki tüm kurumların aktif, dinamik ve üretken çalışmasını arzu ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Siber, Rekabet Kurulu Başkanı Yenal Süreç ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Kabulde Rekabet Kurulu, 1 yıllık faaliyet raporunu Siber’e sundu.

SİBER: “HANGİ HEDEFLERE ULAŞILDIĞININ GÖRÜLMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Meclis Başkanı Sibel Siber, kabulde yaptığı konuşmada, faaliyet raporlarının diğer kurumların bilgilendirilmesi ve aynı zamanda Kurul’un 1 yıllık süre zarfında nelerin başarıldığı ve hangi hedeflere ulaşıldığının görülmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Ülkedeki bütün kurumların aktif, dinamik ve üretken çalışmasını arzu ettiklerini ifade eden Siber, bu çalışmalar yapılırken kurumların yasalarının günün şartlarına göre düzenlenmesinin de büyük faydalar sağlayacağını, bu konuda Meclis’e büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Siber, kurumların hizmet verirken hizmetin kalitesinin yüksek olmasını sağlayan yasaları hayata geçirmenin görevleri olduğunu belirterek, her ne kadar komitelerin gündeminde birçok yasa olsa da bu çalışmaların da tamamlanmasının boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Siber, “Ülkemizdeki yapısal değişimler ancak ve ancak kurumların aktif, etkin ve yasal çerçevede çalışıp verimli çalışması ile mümkün olacaktır. O yüzden bu güzel ülkede yüzleri gülen insanları çoğaltmak için çalışmamız gerekiyor” dedi.

1463398176.jpg

SÜREÇ: “5 YILDIR FAALİYETTEYİZ”

Rekabet Kurulu Başkanı Yenal Süreç de konuşmasında, her yıl geleneksel olarak 1 yıllık faaliyet raporlarını yasama organı olan Meclis’e takdim ettiklerini belirterek, kamunun diğer organları ve ilgili paydaşlarla paylaştıklarını söyledi.

Süreç, Rekabet Kurulu’nun 5 yıldır faaliyetlerine devam ettiğini anımsatarak, piyasalardaki rekabetin korunması ve firmaların birbirleri ile daha adil bir düzende, tekelleşmenin önlenmesi amacı ile çalışmalar ortaya koyduklarını belirtti.

“BU YIL DAHA ÇOK DENETİM VE SORUŞTURMA YAPTIK”

Geçmiş yıllara göre bu yıl daha çok denetim ve soruşturma yaptıklarını vurgulayan Süreç, idari para cezaları da vermeye başladıklarını ifade etti.

Süreç, bu yıl Meclis’e sevk edilecek olan Rekabet Kurulu (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile teşkilat yapısının güçlenerek daha etkin görev yapabilmeyi arzuladıklarını da sözlerine ekledi.

1463398174.jpg