Diyarbakır'da Ramazan ayı ile birlikte hissedilir derecede artan hava sıcaklığı vatandaşları bunalıma soktu. Sıcaklıktan bunalan vatandaşlar cami, park ve bahçelerdeki yeşilliğe akın ederken, camileri dolduran vatandaşların uyuma şekli ilginç görüntülere neden oldu.

Tüm yurtta etkili olan sıcak havalar Diyarbakır'da da etkisini gösteriyor. Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü verilerine göre günün en yüksek hava sıcaklığı 35 derece olarak ölçüldü. Nem oranının yüzde 51 olarak ölçüldüğü Diyarbakır'da hafta boyu sıcaklığın 36 ile 39 derece arasında değişeceği belirtildi. Hava sıcaklığının hissedilir derecede olmasından dolayı Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri vatandaşlara uyarıda bulundu. Uzmanlar güneş ışınlarının direk insan vücudu ile temas ettiği saatlerce mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısı yaptı. Dışarı çıkmaya mecbur kalan insanların da mümkün olduğunca güneşte durmamaları istendi.

Hava sıcaklığından bunalan vatandaşlar ise Ramazan ayının da etkisiyle serin bölgelere akın etti. Diyarbakır'da bulunan camilerde klimaların sürekli olarak çalışmasından faydalanan vatandaşlar, vakit namazlarını kılarak bir sonraki vakite kadar camilerde uyudu. Bazı camilerde uyuyan vatandaşlar ilginç görüntülere neden oldu. Vatandaşlar cami ortalarında rastgele uyudukları gibi, duvar diplerine yakın bölgelerde de tek sıra halinde uyuyarak ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

Bazı vatandaşlar ise sıcak havalardan dolayı serinlemek üzere cami avluları, şadırvanlar ve çeşme başlarını tercih etti. Çeşme başlarında bekleyen vatandaşlar sık sık ellerini ve yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalışırken, cami avluları ve şadırvanlara akın eden vatandaşlar da uzun uzun uyuyarak vakit geçirdi. Serinlemek isteyen bazı vatandaşlar ise park ve bahçelerde gördükleri yeşilliklerdeki gölgelerde uyuyarak vakit geçirmeye çalıştı.

Sıcaklar camileri doldurdu