Ege Denizi'nde, kaçakları taşıyan iki teknenin batması sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin kaybolduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Kilimli Adası açıklarında içinde en az 200 kişinin bulunduğu tahmin edilen ahşap tekne kötü hava koşulları nedeniyle battı. Bölgede bulunan balıkçı kayıklarının haber vermesi üzerine olay yerine giden arama kurtarma ekipleri denize düşen 138 kişiyi kurtarırken, 9'u çocuk, 18 kişinin cesedine ulaştığı bildirildi. Kazada çok sayıda kaybolanların da olduğu belirtildi.

Yunan haber ajansı AMNA, arama kurtarma çalışmalarına Yunan sahil güvenlik teşkilatına ait Super Puma tipi bir helikopter ve 4 botun yanı sıra Avrupa Sınır Ajansı (Frontex) birimine ait bir tekne ve balıkçı teknelerinin katıldığını duyurdu.

Ajans haberinde, Rodos Adası açıklarında Yunan sahil güvenlik birimlerinin, kaçak taşıyan bir botun batması sonucu denize düşen 6 kişiyi kurtardığını, 2'si çocuk biri kadın üç kişinin cesedini sudan çıkardığını kaydetti. Kurtarılan kaçakların Rodos Adası'ndaki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

Öte yandan, önceki gün kaçakları taşıyan bir teknenin Midilli Adası yakınında batması sonucu ölenlerin sayısının 11'e çıktığı bildirildi.

Yunan medyası, bölgede sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında 2'si çocuk 4 kişinin cesedine daha ulaşıldığını duyurdu. Haberlerde, kurtarılan kaçakların ifadelerine göre teknede 350 kişinin bulunduğu belirtilirken, kazada 100 kişinin kaybolduğu ifade edildi.