Duygu Alan

Sosyal Sigortalar Dairesi’nde tek eczacı personel, Mayıs ayında doğum iznine çıktı, ilgili personelin yerine bakabilecek kimse olmadığı için dairenin sigortalılara ilaç ödemelerinde ciddi aksaklık yaşandı.

Onlarca emekli, dışarıdan peşin paraya aldığı ilaçların bedelini, 4 ay boyunca Sosyal Sigortalar Dairesi’nden tahsil edemedi.

Eczacı personel, Ağustos ayı itibari ile doğum izninden döndü ancak bu kez de dairede biriken işlerin yoluna koyulmasında sıkıntı yaşanıyor.

Sosyal Sigortalar Dairesi Yönetim Kurulu, geçen 4 ay sürede biriken işlerin hızlı bir şekilde yapılıp, güncel hizmetin de daha randımanlı verilebilmesi amacı ile geçici hizmet alımı yapmak için çalışıyor ancak dairede, geçici statüde çalışacak eczacı bulunamıyor.

Sigortalının isyanı büyük

Havadis’e ulaşan bazı sigorta emeklileri, dışarıdan yüzlerce lira vererek aldıkları ilaçların paralarını Sosyal Sigortalar Dairesi’nden aylardır tahsil edemediklerini ve maddi olarak ciddi mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Bazı sigorta emeklileri, aldıkları maaş ile zaten güçlükle geçinirken bir de eczanelere ödedikleri ilaç paralarını alamayınca büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Sigorta emeklileri,  devletin hastanelerindeki eczanelerden ihtiyaç duydukları hizmeti alamadıklarından da yakındı.

Sigorta emeklileri, “Bu hayat pahalılığında aldığımız maaş ile ancak geçinebilirken bir de devletin elinde ilaç olmaması sebebi ile kullanmamız gereken ilaçları dışarıdan almak zorunda kalmamız üstüne bu paraları daireden tahsil edemememiz bizi mağdur ediyor. Devlette ilaç yok, dışarıdan alınan ilaçların parasını istiyoruz, para yok. Sonuç, sigortalı hep mağdur. Bu anlayış ve uygulama ne insan haklarına ne emeklilik haklarına ne de sosyal devlet anlayışına sığmaz” diye isyan etti.

Tekakpınar: Geçici eczacı istihdam edeceğiz

Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Erçin Tekakpınar, konuya ilişkin Havadis’e yaptığı açıklamada, tek eczacı personelin yasal hakkı olan doğum iznine çıkması ile başlayan sıkıntının ilgili personelin görevine dönmesine rağmen süreç içerisinde işlerin birikmesi sebebi ile devam ettiğini söyledi.

Tekakpınar, soruna çözüm arayışlarının sürdüğünü belirterek, gerek geriye dönük bekleyen işlerin hızlı bir şekilde tamamlanması gerekse güncel hizmetin daha randımanlı verilebilmesi amacı ile Sosyal Sigortalar Dairesi Yönetim Kurulu’nun, geçici hizmet alımı yapmak için yetki aldığını ancak dairede geçici statüde çalışacak eczacı bulmakta sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Erçin Tekakpınar,  “İlaç ödemelerinde birkaç ay sıkıntı yaşandı. Bunun nedeni dairede tek eczacının doğum izninde olmasıydı. Personel iznini bitirdi ve görevine döndü ancak geçen süreçte işler de baya birikti. Dolayısıyla hem günlük işlerin yürütülmesi hem biriken işlerin tamamlanması takdir edileceği üzere zaman alıyor. Bu sebeple daha iyi bir hizmet için ve sigortalılarımızın mağduriyetini bir an önce gidermek için yılsonuna kadar çalışmak üzere geçici hizmet alımı yapacağız. Bu statüde çalışacak bir eczacı bulduğumuz anda sorun da çözümlenmiş olacak” diye konuştu.