Kıbrıs’ın 47 yıllık efsanevi müzik grubu Sıla 4, yıllar sonra dün akşam “Aydınlık-Anı” adıyla verdiği konserle, bir kez daha müzikseverlerin karşısındaydı.

Grubun merhum üyeleri Aydın Kalfaoğlu ve Raif Denktaş anısına verilen ücretsiz konser, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde aralarında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da yer aldığı çok sayıda müziksever tarafından beğeniyle izlendi.

23 şarkının seslendirildiği konserde Erdinç Gündüz ve Ferahzad Gürsoy’dan oluşan Sıla 4’e, gençlerden oluşturulan 8 üyeli bir orkestra ile vokalde Emre Pehlivan, Simge Akdoğu ve İnci Moreket Alicik eşlik etti.

Grup üyeleri Gündüz ve Gürsoy’un sık sık genç müzisyenleri takdir ettiği konseri izleyenler, şarkılara eşlik etti. Konser boyunca grubun çeşitli yıllarda çekilmiş fotoğrafları da sinevizyon olarak sunuldu; merhum Sıla 4 müzisyenleri Raif Denktaş ile Aydın Kalfaoğlu anıldı.

Konser öncesinde ayrıca Sıla 4’ün 2009, 2010 ve 2012’de çıkardığı CD’lerden oluşan özel CD kutusu da koleksiyoncular için satışa sunuldu.

Sıla 4’ün “Aydınlık-Anı” konseri Cumhurbaşkanlığı, Telsim, BRTK, Major Music Center ve Rechord Sanat Merkezi sponsörlüğünde verildi.