İş Kadınları Derneği, Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği ve Karadeniz Kültür Derneği, Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı.

İş kadınları Derneği yayınladığı mesajda, Ankara'da yaşanan terör olaylarını nefretle kınayarak, terörün her çeşidini lânetledi. Dernek açıklamasında, hayatını kaybedenlere Tanrı'dan rahmet, yaslı ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dilendi.

MARAŞ BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği ise, Ankara'da toplanan masum insanlara yönelik eli kanlı, gözü dönmüş canilerin düzenledikleri terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınadı.

Dernek, açıklamasında “Esasen Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna kasteden bir girişim olarak gördüğümüz bu vahim olayda, eli kanlı gözü dönmüş cinayetleri işleyen ve/veya azmettiren sorumlu canilerin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmelerini dileriz” denildi.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

Karadeniz Kültür Derneği de, halkı sindirmeyi, korkutmayı ve sonrasında da birbirlerine düşman ederek, bölmeyi amaçlayan, asker-sivil, çocuk-yaşlı, kadın-erkek ayırmadan katleden, 10 Ekim’de ise en üst mertebesine erişen son alçakça terör olaylarını kınadı.

Açıklamada, “Herkes şunu bilmelidir ki yüz yıllardır aynı topraklarda yaşamış ve evlilikler yoluyla da bizden sonraki nesillerin de ortak atası olacak halkımızı bu terör olayları biri birinden ayıramayacaktır” denildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, 1000 yılı aşkın devlet geleneği ve onlarca yıllık terörle mücadele tecrübesiyle, yapılan bu provokasyon ve terör olaylarının faillerini yakalayıp, en ağır şekilde cezalandıracağı kaydedildi.