Zorkun TAŞER

Koperatif Merkez Bankası’na ait aracın 24 Temmuz 2014’te silahlı soyguncular tarafından durudurulup, 3 milyon TL’nin çalınması sonrasında, Ziraat Bankası’na ait bir milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin 14 Ağustos’da yine maskeli ve silahlı soyguncular tarafından çalınmak istenmişti. 

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın, Lefkoşa’nın Organize Sanayi bölgesindeki şubesi ise dün kar maskeli ve silahlı 2 kişi tarafından soyuldu. Bankanın veznesindeki 8 bin 700 TL’yi alan motosikletli soyguncular daha sonra olay yerinden uzaklaştı.

Polis, soygun sonrasında çalıntı motosikleti, kar maskelerini ve eldivenleri bulurken, soyguncuları yakalamak için geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.

8 bin 700 TL’yi alıp gittiler

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde bulunan şubesi dün öğleden sonra kasklı ve kar maskeli iki kişi tarafından silah zoruyla soyuldu.

Motorun arka plakasını kıran soyguncular, ön plakayı sökmeden soygunu gerçekleştirdiler.
Özgülen Kebap’a ait olan MN 534 plakalı motosiklet ile gerçekleştirilen soygunda, 20 ve 50 TL’den oluşan 8 bin 700 TL’yi çalan hırsızlar, kayıplara karıştı.

Soyguncular, motosikleti, bankadan 250 metre ileride yapımı süren bir binanın avlusuna attıktan sonra, aynı yerde bulunan bir araca binerek kaçtı.

Arınç'ın ziyaretini fırsat bildiler

İddialara göre, ülkeye geleceği günlerdir internet sitelerinden, televizyonlardan ve gazetelerden duyrulan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Bület Arınç’ın ziyareti sırasında gerçekleşen soygunda, zanlılar tüm polislerin görevde olacağını bilerek bu eylemi çok rahat bir şekilde gerçekleştirdi.

Alarm geç verildi

Polis ekiplerinin soygunun gerçekleştiği bankaya geldiğinde, alarmın geç verildiği de ortaya çıktı.
Soyguncuların bir anda silahla içeriye girmesiyle paniğe kapılan çalışanlar, alarm vermek için soyguncuların uzaklaşmasını bekledi.

Bir gün önceden motor çaldılar

Silahlı soyguncuların, olaydan bir gün önce Özgülen Kebap isimli işyerine ait motosikleti çaldığı öğrenildi.

Elde edilen bilgilere göre, soyguncular, önceki gün Lefkoşa’daki bir apartmana kebapçıdan paket siparişi verdi. Paketçi motoru aşağıya bırakarak sipariş verilen daireye çıktı. Bu esnada aşağıda bekleyen hırsızlar motosikleti alarak bölgeden kaçtı.

İşyeri sahibinin motosikletinin çalındığına dair polise başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Creditwest’te aynı şekilde soyulmuştu

Lefkoşa’da yaşanan dünkü olay akıllara 2012 yılında Creditwest Bank'ın Lefkoşa çarşı şubesi, silahlı ve maskeli iki kişi tarafından soyulmasını getirdi. O olayda da silahlı ve maskeli iki kişi, kebapçıdan çaldıkları motosikletle banka soygununu gerçekleştirmiş ve 90 bin TL’yi alarak sırra kadem basmıştı.  

Kask ve maske vardı

Hırsızlar, kimliklerinin tespit edilmemesi için suratlarını maske ve üzerine taktıkları motosiklet kaskı ile gizlediler.

Soyguncular, önceden planladıkları soygun sonrası, önce motosikletle 250 metre ilerledikten sonra motoru yapımı sanayi bölgesinde sürmekte olan bir binanın avlusuna attı, daha sonra orada bekleyen bir araç ile olay yerinden uzaklaştı.

Paraları poşete doldurdular

Banka personeli, polise verdikleri ifade de soyguncuların uzun boylu oldukalrını, ellerinde bulunan siyah bir poşete paraları doldurarak kaçtıklarını söyledi.

Bankada gerçekleşen soygun esnasında binada güvenlik görevlisinin olmadığı iddia edildi.

Limasol Bankası açıklama yaptı

Öte yandan Limasol Türk Kooperatif Bankası Genel  Müdürü İlkin Yoğurtçuoğlu, Sanayi Şubesinde bugün yaşanan soygun olayı ile ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamasında, banka çalışanları ve müşterilerin olaydan zarar görmemelerinin banka yönetimi olarak kendilerini sevindirdiğini belirten Yoğurtçuoğlu “ Yaşanan soygun olayının üzüntü verici bir gelişme olmasına karşın, olay anında şubemizde bulunan saygıdeğer müşterilerimiz ve kıymetli personelimizin herhangi bir zarara uğramaması bizleri fazlasıyle sevindirmiştir” dedi.

Prensip olarak gün içerisinde veznedarların yanındaki küçük kasalarda kayda değer miktarda nakit bulundurulmamasına özen gösteriyor olmaları dolayısıyle çalınan miktarın haliyle çok küçük bir meblağ olduğunu ve konuyu takibeden Polis Teşkilatımızın soyguncuları yakalayacağına inancını belirten Yoğurtçuoğlu,  müşterilere ve personele geçmiş olsun dileklerini yineleyerek sözlerini tamamladı.

Polis açıklaması

Olay hakkında ise polis basın subaylığından şu açıklama yapıldı. “Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde öğleden sonra meydana gelen silahlı soygunda kullanılan motosiklet ile iki çift eldiven ve bir kazak Sanayi Bölgesi 1. Sokak’ta bulundu.

Soyguncuların kullandığı motosikletin Lefkoşa’daki “Özgülen Kebap” adlı restorandan çalınan MN 534 plakalı motosiklet olduğu belirlendi.

Polisin geniş çaplı arama ve soruşturmasının sürdüğü silahlı banka soygunuyla ilgili Polis Basın Subaylığı’nın açıklamasına göre, saat 14.30’da meydana gelen soygunda, kar maskeli ve motosiklet miğferli iki erkekten biri, elindeki tabancayı banka görevlisine doğrultarak veznedeki 100’lük, 50’lik ve 20’lik banknotlardan oluşan toplam 8 bin 700 TL nakit parayı alıp olay yerinden motosikletle ayrıldı.

Soygunla ilgili ileri soruşturmada, olayda kullanıldığına inanılan ve “Özgülen Kebap” isimli iş yerinden dün çalınan MN 534 plakalı motosiklet Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi 1. Sokak üzerinde; biraz ilerisinde ise zanlıların olay esnasında giydiğine inanılan iki çift eldiven ve bir gri renk kazak bulunarak emare alındı.”

2 kişi gözaltında

Öte yandan, dün gece polisin, Özgülen Kebap çalışanı olduğu öğrenilen iki kişiyi gözaltına aldı ileri sürüldü. Soygunla ilgili bağlantısı olduğundan şüphelenilen ve polis tarafından sorgulanan iki zanlının isimleri hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamadı. Polis tarafından gözaltına alınan iki kişinin suçla bağlantısı görülmesi durumunda bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.