Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Ercan Havalimanı konusundaki tartışmaların ardından güncel konuşmalar yapıldı.

Ercan Havalimanı konusu tartışılırken TDP milletvekili Mehmet Çakıcı ikinci kez söz aldı.

Çakıcı, eksik uygulamaların sadece bakanla ilgili olmadığını UBP’nin denetim eksikliği olan bir sözleşme yaptığını, bu tartışmanın bundan ortaya çıktığını savundu.

Çakıcı, “Bu sorun peşkeş çekmekle ilgilidir, acele ve eksik bir sözleşme yapılmıştır” dedi.

UBP milletvekili Ersan Saner de, ülkedeki en büyük problemin özelleştirmelere karşı olan tavır olduğunu ifade etti.

Saner, UBP’nin atılması gereken adımları attığını, Ercan İhalesi yapılırken, TC’deki yetkili bakanlığın her türlü destek verdiğini belirtti.

Saner, “UBP’yi karalamaya kimsenin hakkı yoktur, UBP olarak yaptığımız işlerin arkasında olmaya devam edeceğiz” dedi.

CTP milletvekili Ferdi Sabir Soyer, bir sorunun nasıl ele alınması ile ilgili metot konusunda “beceriksizlik yaşandığını” belirtti. Soyer, ombudsmanın bir rapor hazırladığını, konunun komitede derhal görüşülmesi gerektiğini, prosedürün bu olduğunu ifade etti.

Meclis Komitesi görüşmesinde tarafların görüşlerini ortaya koyması gerektiğini söyleyen Soyer, “Karşılıklı tartışma, iddia, devlet kurumlarının birbirini dövmesi esasıyla bu iş çözülemez” dedi.

Soyer, “KDV’sini bile mahkeme kararı ile aldık ve bu şu anda yaşanan olay da mahkeme karar verdikten sonra doruğa çıktı” dedi.

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu tekrar söz alarak, “Ombudsman, sanki devleti koruma adına ikaz yapıyormuş gibi yaparak, şirkete yol gösteriyor, devletin mi şirketin mi çıkarlarını korumaya çalışıyor” dedi.

Daha sonra güncel konuşmalara geçildi.