Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede 50 bin yatak ve 3 milyon turiste ulaşıldığı takdirde KKTC’nin kendi ayakları üzerinde duracağını ve kendi kendine yeten bir ülke durumuna geleceğini söyledi.

Bakan Sucuoğlu, ülkede turizm sektöründe 6 bin 500 kişinin çalıştığını ve bunun yüzde 28’inin KKTC vatandaşı olduğunu belirtti.

Yerli halkın turizmden para kazanması ve yerli üretimin turizm sektörüne entegre edilmesi için çalışmaların sonuna gelindiğini dile getiren Sucuoğlu, Bakanlık olarak yürüyüş parkurlarının sayısını artırdıklarını ve artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bakanlığa bağlı Alevkayası yürüyüş parkurunda temizlik etkinliği düzenleyen Türk Maarif Koleji Dağcılık Kulübü öğrencilerine teşekkür belgesi verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Türk Maarif Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  turizmin ülkenin öncü sektörü olduğunu dile getirerek, turizmin gelişmesi ile ülke ekonomisinin daha da güçleneceğini söyledi.

Türk Maarif Koleji’nin etkinliğinin çok büyük anlam ifade ettiğini de söyleyen Sucuoğlu, Alevkayası Yürüyüş Parkuru’nun temizlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Avrupa’da yürüyüş, bisiklet ve karavan turizminden milyarlarca dolar elde edildiğini dile getiren Sucuoğlu, Avrupa’da özel ilgi turizmine çok büyük bir ilgi olduğunu söyledi.

Ülkede mevcut yatak kapasitesinin 21 bin dolayında olduğuna değinen Sucuoğlu, bu rakamın yakın bir zaman içerisinde 40 binlere çıkmasının zor olmadığını ifade etti.

KKTC’nin teorik olarak Avrupa Birliği sınırları içinde yer aldığını fakat yıllardır süren ambargolardan dolayı keşfedilmediğini söyleyen Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın Avrupa pazarı için yeni bir alternatif olduğunu ve kısa bir gelecekte özel ilgi turizmi için ciddi bir çekim merkezi olacağını belirtti.

Türk Marif Koleji müdürü Fehmi Togay da, doğa ve çevrenin önemine dikkat çekerek, ülkenin değerlerine önem verilmesi gerektiğini söyledi.
 
Togay, TMK olarak üzerlerine düşen her türlü sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan kaçınmayacaklarını ve ülkenin faydasına olacak her projede yer almak istediklerini  söyledi.

Togay,  Turizm Bakanlığı’na ait bir yürüyüş parkurunun bakım ve temizliğini üstlenmek istediklerini dile getirerek, okul öğrencileri ile belirli aralıklarda bu temizlik çalışmalarını yapabileceklerini vurguladı.

1458902679.jpg

1458902667.jpg