Tuğçe Ülkü Aydın

Meclis’in bugünkü toplantısında ilk konuşmayı yapan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Girne’de hastaneye kaldırılan bir hastanın doktorsuzluktan yaşamını yitirmesinin üzücü olduğunu belirterek, ilgili bakanın bir açıklama yapmasını istedi.

Angolemli, aksi takdirde sonuçlarının üzücü olacağını kaydetti. 

Angolemli, okulların öğretmensiz ve eğitim yılına grevlerle başlamasını da eleştirdi.

SUCUOĞLU: “DOKTOR SAYISI YETERSİZ”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da Angolemli’nin eleştirilerine cevaben yaptığı konuşmada, doktor sayısının yetersiz olduğunu, bu sorunun sadece Girne’de değil her yerde yaşandığını söyledi.

Sağlıkta en büyük problemin, hastane yetersizliği ve özlük hakları konusunda yaşanan sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, bu konularda çalışmaların yapıldığını ancak atılımların bütçeyle birlikte 2017 başında başlayabileceğini ifade etti.

YENİ HASTANE

Lefkoşa’ya yeni hastane konusunda Türkiye’den bir ekibin adada bulunduğunu ifade eden Sucuoğlu, yeni hastane yapımına başlamasıyla 30-40 ay içinde tamamlanabileceğini, bu hastane tamamlana kadar ise, ellerindeki imkanları en iyi şekilde kullanabilme için çalışmalar yapıldığını anlattı.

Sucuoğlu, altyapı için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirtti. 
Sucuoğlu, bugün sabah Girne Dr. Akçiçek Hastanesi Başhekimi’yle görüştüğünü ifade ederek, Girne’de yaşanan olayda ölen hastanın, hastaneye dışardan gelen hasta değil, hastanede yatan hasta olduğunu söyledi.

“ÖLEN TERMİNAL SAFHADA KANSER HASTASIYDI... HABER YAPARKEN İYİ ARAŞTIRILMALI”

Söz konusu hastanın terminal, yani son safhadaki kanser hastası olduğunu ifade eden Bakan Sucuoğlu, bu konuda yapılan haberleri eleştirerek, “burada bir ‘bilgisizlik’ alınan ihbarların altının doldurulmaması, halkın yanıltılması söz konusu” dedi.

Sucuoğlu, adı geçen hastaya 13 yıl önce kanser teşhisi konulduğunu belirterek, söz konusu hastanın 5 Ekim’de hastaneye yattığını, 10 Ekim’de hayatını kaybettiğini belirterek, başhekimin hastayla ilgili ayrıntılı raporunu okudu.

Konuyla ilgili araştırma da başlattıklarını söyleyen Sucuoğlu, basından bu tür haberler yaparken iyi, doğru araştırılmasını istedi.

Sucuoğlu, “Hiçbir araştırma yapmadan manşet yapmak insafsızlıktır” dedi.