Cumhurbaşkanı Erdoğan Al Jazeera'ye verdiği röportajda darbe bilgisini ilk eniştesinden aldığını söyledi. Haberi aldıktan sonra tatil için kaldığı Grand Yazıcı Club Turban otelinden ayrılmaya karar verdi, Dalaman'a helikopterle oradan da uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’na gitti.

Erdoğan’ın ayrılmasından 10-15 dakika sonra darbeciler, oteli iki helikopterle bastı. Anadolu Ajansı'na göre helikopterlerde yaklaşık 40 özel kuvvet mensubu vardı. helikopterler otele ateş açtı. 

Helikopterlerden inen darbeci askerler cumhurbaşkanı korumalarıyla çatıştı. Saldırıda Erdoğan'ın iki koruması şehit oldu.

Baskında Erdoğan’ın otelde olmadığını anlayan darbeci askerler olay yerinden ayrılmaya karar verdi. Yaklaşık 20 asker ormanlık alana kaçtı.

Cumhurbaşkanı, darbe girişiminden sonra CNN International'a verdiği röportajda Marmaris'te öldürülmek ya da tutsak alınmaktan 10-15 dakika farkla kurtulduğunu söylemiş, şu ifadeleri kullanmıştı:

"15 Temmuz’da, ailemle, Marmaris’te 5 günlük bir tatildeydim. O gece saat 20.00 gibi bazı haberler aldım, bana olanları anlattılar. Bana İstanbul, Ankara ve başka şehirlerde bir tür hareketlilik olduğu bilgisini verdiler. Ve oradan ayrılmaya karar verdik. Eşim, damadım, torunlarım hepsi benimle birlikteydi bunlar olurken... Oradan ayrılmadan önce kameralar aracılığıyla halka ulaşmak istedim. Ama ulusal yayın alı insanlara ulaşamıyordu. Biz de B planına geçtik ve akıllı telefondan bazı özel tv kanallarına bağlandım... Marmaris’te bana karşı yapılan operasyonda, iki yakın korumam şehit oldu. Ben de 10 -15 dakika daha orada kalmış olsaydım, öldürülmüş ya da alıkonmuş olabilirdim. Oradaki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmenin neticesinde oradan ayrılıp yerimizi değiştirmeye karar verdik."

Kaynak: Al Jazeera