İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. Saat 10.20 sularında yaşanan patlamayla ilgili ilk açıklamasında İstanbul Valiliği 10 ölü 15 yaralı olduğunu belirtirken İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 9 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ölenler arasında bölgede gezi yapan Alman turistler olduğu belirtiliyor. Bir metrelik çukur oluşan patlama yerinde inceleme yapan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü (OYİ) ekipleri, olayın “canlı bomba eylemi” olabileceğine işaret eden düzenek parçaları buldu. 

İslam Eserleri Müzesi'nin karşısındaki Dikilitaş yakınında yaşandığı belirtilen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Çevik Kuvvet ekibi ile polis helikopteri çevrede önlem aldı. Patlamanın canlı bomba eyleminden kaynaklandığı belirtiliyor. Bomba imha ekipleri bölgede ikinci bir bomba olma ihtimaline karşı çalışmalarını sürdürüyor. 

Polis patlama alanına giriş çıkışları kapatırken televizyon canlı yayınlarında bölgedeki turistlerin şaşkınlık içerisinde oturdukları belirtiliyor. Patlamanın Beşiktaş'a kadar uzanan bir alanda duyulduğu ifade ediliyor. Bir görgü tanığı ise patlama anında 'alev topu gibi' bir ateş çıktığını söyledi. 

CESET PARÇALARI MÜZE KAPISINDA

İslam Eserleri Müzesi’nin tam karşısında yaşanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu. Patlamanın büyük bir gürültü ile geldiğini ve arkasından müze bahçesini kesif bir duman ve koku sardığını söyleyen görgü tanıkları da patlamanın canlı bombadan kaynaklı olduğunu belirttiler.

POLİS ARACI TERS DÖNDÜ 

Bu arada Sultanahmet tramvay durağı civarında bir polis aracının yan döndüğü görüldü. Polis aracı çevredeki polisler ve vatandaşların yardımıyla düzeltildi. Polis aracının olay yerine giderken kaza geçirdiği ortaya çıktı. (DHA/Ajanslar)

201601121122_pat11.jpg

Dikilitaş’ın hemen yanında meydana geldi. 

Sultanahmet Camii’nin hemen önünde ve üzerindeki hiyeroglifler ile dünya çapında tanınan Dkilitaş’ın dibinde meydana gelen patlama çevrede büyük panik yarattı.

fft22_mf6881272.jpeg

fft22_mf6881273.jpeg

fft22_mf6881275.jpeg