Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, BRT’de yayınlanan Yeni Gün Haber’e konuk olarak kamuoyuna yansıyan parti içindeki taratışmalara yönelik sorulara yanıt verdi.

“İstifa konusunda henüz verilmiş bir kararım yok” diyen Taçoy, kararını kendi iç muhasebesi sonrasında vereceğini vurguladı. “DP UG ile belirgin yaşadığım bir borç gerilimim yok” ifadesini kullanan Taçoy, bu akşam toplanacak Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu’nun ana gündeminin DP ile UG kanadının bütünleşmede yaşadığı sorunlar olacağını ifade etti.

Parti başkanından bir bilgi istediğini, ancak aylardır yanıt alamadığını ifade eden Taçoy, bu akşamki MYK toplantısında bu yanıtı almayı umduğunu ifade etti. Taçoy bir soru üzerine MYK toplantısında, parti içindeki içsel sıkıntıları konuşacaklarını parti tabanından partinin özüne dönmesi yönünde gelen taleplerin de masaya yatırılacağını kaydetti.

Taçoy, “Partide daha içsel sıkıntıları konuşur bir duruma geldik bu akşam bunlar tartışılacak büyük ihtimalle.

92 yılında parti yola çıkarken partinin içinde bulunan insanların partiyi özdeşleştirip onlarla devam etmesi mevzusu vardır. Ulusal Güçler kanadından gelen kişilerin kabul edilmemesi, bu konuların başında geliyor. Eğer MYK böyle bir karar alma yönüne giderse biz Ulusal Güçleri temsil eden insanların yerleri sorgulanır hale gelecek. Tabandan gelen sesler Genel Başkanın da dillendirdiği konulardan bir tanesi” dedi.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı bu konuda sessiz kalmakla da suçlayan Taçoy, “bugün yaşananlar bir güvensizlik mevzusu, parti tabanını incitmemek için cevap vermeyen, sessiz kalan Genel Başkan ve dıştan gelenleri içine sindirmeyen yapıdır” dedi.

“Partinin Ulusal Güçler kanadı olarak bu bizi rencide eden, gelecekteki tavırlarımızı belirleyen bir olay” diyen Taçoy, istifa edip etmeyeceğine yönelik iç muhasebesini toplantı sonrasında yapacağını vurguladı. Taçoy, partinin kurultay sürecine ilişkin bir sorun yaşanmadığının da altını çizerken, kendisinin aday olmayacağını çok önce açıkladığını anımsattı.

Partiden ayrılan milletvekillerine imzaladıkları sözleşleşme kapsamında tazminat davazı açıldığı yönündeki soruları da yanıtlayan Taçoy, kendisinin de benzer bir sözleşmeye imza koyduğunu ancak, partinin alacağı devlet katkısı üzerinden hesaplanan tazminatların yer aldığı sözleşmenin, Siyasi Partiler Yasası’ndaki değişiklik sonrası geçerliliğini yitirdiği görüşünü de dile getirdi.