Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş Birleşik Taksiciler Birliği’nden bir heyeti kabul etti.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Birlik Başkanı Kemal Gözay görüşmede birliğin sıkıntı ve taleplerini dile getirdi.

Gözay, yaşanan ekonomik krizin taksicilik sektörünü de vurduğuna dikkati çekti ve sektörün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Gözay, ülkeyi ziyaret eden turist sayısında da büyük düşüşler yaşandığını, az miktarda gelen turistlerin ise taşımacılığını casino ve otellerin üstlenmesinin sektörü zor duruma düşürdüğünü ifade etti.

Taksicilerden istenilen vergilerin yeniden gözden geçirilmesini talep eden Gözay, Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu bir kararla, T taksi işletme izni başka bir şahsa devir yapılırken altı asgari ücret verilmesinin Bakanlar Kurulu kararı ile iki asgari ücrete düşürülmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Devir için Kayıt Dairesi’nde 3 bin TL istenmesi kararının da kaldırılması gerektiğini söyleyen Gözay, “Bir taraftan asgari ücret düşürülüyor diğer taraftan da 3 bin TL alınıyor. Bunun da biran evvel kaldırılması ve özel araçlardaki gibi koçan parasını vermesi ve devrini almasını sizlerden talep ediyoruz” diye konuştu.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise kabulde yaptığı konuşmada, şu an için bir yanıt vermemekle birlikte talepleri ayrıntısıyla inceleyeceklerini ve meslek sahiplerini rahatlatacak kararlar üreteceklerini söyledi.