CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’den gelen suyun yönetimi konusunda müzakereye açık olduklarını ama pozisyonlarının genel hatlarıyla devam ettiğini söyledi.

Talat, CTP Merkez Yürütme Kurulu ile Parti Meclisi’nin dün akşamki toplantıları konusunda TAK muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, toplantıların önceden yapılan çağrı çerçevesinde gerçekleştiğini ve tüzük kurultayı, rutin konular, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’den gelen suyun yönetimi yanında diğer güncel konuların da görüşüldüğünü söyledi.

Talat, su konusundaki tavırlarıyla ilgili soruya karşılık, “Müzakereye açığız ama pozisyonumuz genel hatlarıyla devam ediyor” dedi.

Gerek kendilerinden, gerekse Türkiye tarafından değişik fikirler geldiğini belirten Talat, özetle şöyle konuştu:

“Maksadımız üzüm yemek. Biz istiyoruz ki bu su etkin şekilde kullanılsın, faydalanalım çünkü su fakiri bir ülkeyiz. Türkiye büyük özverilerle bu suyu getirdi. Bizim Türkiye ile kavga edecek halimiz yok. Sadece doğru olduğuna inandığımız düşüncelerimizi anlatıyoruz. Onlar da anlatıyor. Bu bir müzakeredir. Her halükârda bir sonuca varmak durumundayız. Aksi halde sudan beklenen faydayı elde edemeyiz.”

CTP Genel Başkanı Talat, suyun gelmesiyle ilgili bir sorun olmadığını, halen Su İşleri Dairesi gibi mekanizmaların zaten bulunduğunu, tesislerin ise Türkiye Devlet Su İşleri’ne ait olduğunu belirtti.