Ulusal Birlik Partisi (UBP)  Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının tüm kesimlerinin artık iyice biriken sorunlarına ivedi çözümler beklediğini, bu noktada hükümet başta olmak üzere siyasi partilere ve parlamentoya büyük görev düştüğünü belirtti.

UBP Milletvekili Tatar, partisinin basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “halkın fakirleşmekte olduğunu, bu nedenle refah artışı getirecek atılımlar beklediğini; mazeret üretmek yerine çalışmak ve proje üretmenin, dünyada yapılanları örnek almanın zamanının geldiğini, hatta geçmekte olduğunu” vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİK BEKLENTİSİ YOK”

Su projesinin Kıbrıs Türk ekonomisinin gelişmesi için büyük bir nimet olduğunu ifade eden Tatar şunları kaydetti:

“Bazı art niyetlilerin iddialarının aksine Anavatan Türkiye hiç bir ekonomik beklenti veya  hesap içine girmeden sırf Kıbrıs Türkü’nün geleceğini daha güçlü kılmak için bu projeyi gerçekleştirmiş ve ayağımıza kadar getirmiştir. Şimdi yapılması gereken, ihale şartnamesini en doğru bir şekilde hazırlamak ve mutlaka tüm unsurları, etkenleri ve yansımaları göz önünde bulundurarak bir tavan fiyatı  belirlenmesi yoluna gitmektir”

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ SONUCA BAĞLANMALI”

Ersin Tatar, buna paralel olarak Türkiye ile imzalanmakta gecikilen Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün  de bir an önce sonuca bağlanması,  yıllar önce yapılması gerekenler takvimlendirilerek, bu takvime mutlaka uyulması gerektiğini vurguladı.

“ANKARA, DOĞRU PROJELERE SIKINTI YARATMAZ”

Türkiye’nin doğru projelere sıkıntı yaratmayacağını ve Kıbrıs Türk halkının iyiliğini istediğini belirten Tatar şunları kaydetti:

“Daha önce de ifade ettiğim üzere biz doğru projeler ve samimiyetle gittiğimiz takdirde Ankara’nın bize sıkıntı yaratması asla söz konusu değildir. Tam tersine, Ankara bizim iyiliğimizi istemekle bir an önce yüksek kalkınma hızı ile refah seviyemizi artırmamızı, kamu maliyemizi sağlıklı hale getirmemizi arzulamaktadır. Sıkıntı büyük ölçüde bizim kendi içimizdedir.Biz atmamız gereken adımları atarsak, göreceğiz ki sorunlarımız geride kalacak ve arzu ettiğimiz kaliteli yaşam seviyesine ulaşmaya başlayacağız”.

“FERYATLAR ÖNEMLİ BOYUTLARA ULAŞTI”

Üretici sektörlerin, çiftçilerin, hayvan üreticilerinin, turizmcilerin, ticaret ve sanayi kesimlerinden  gelen feryatların önemli boyutlara ulaştığını ifade eden Tatar, hükümetin bunları dikkate alarak  bu kesimlerle işbirliğinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle tarım kesiminde kuraklık olasılığının da iyice belirginleşmesiyle büyük sıkıntı yaşanacağına işaret eden Tatar, bu konuda da çiftçinin ve hayvancının görüşlerinin hükümet tarafından dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Tatar, “Kısacası, zaman kısır çekişme, Türkiye düşmanlığı yapmak için fırsat kollayanlara prim verme, çağdışı söylem ve anlayışlarla zaman geçirme zamanı değildir. Zaman, halk ve ülke sevgisini her şeyin üzerinde tutma, akılcılığı, gerçekçiliği ve projeleri ön plana çıkarma, bunlara prim tanıma zamanıdır” dedi.