Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) 31 Ekim’de yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP’de asıl sorunun genel başkanlık için çok aday çıkması değil, demokrasiyi katlettiğini iddia ettiği “parti tabanıyla kaynaşamayan, yeterince çalışmayan, siyaset üretemeyen mevcut üst yönetimden partiyi kurtarmak olduğunu” ileri sürdü.

Tatar yazılı açıklamasında "Özgürgün dışındaki adayların partinin demokratik, katılımcı, kurumsal bir anlayışla yönetilmesi, genel başkanlığın ayak oyunlarına başvurulan bir makam olarak kullanılmak yerine çok çalışılan, tabanla kaynaşılan, siyaset üretilen bir yer olması için gereken bütünleşmeyi göstereceğinden kimsenin kuşku duymamasını" istedi.

Özgürgün’ü demokrasi dışına çıkmakla ve kendi çıkarına olduğu zannıyla üye yazmakla eleştiren Tatar, Özgürgün’ün UBP kurultayından başarısız çıkacağını iddia etti.

Özgürgün’ün hâlâ diyalog ve uzlaşma çağrılarına olumlu yanıt vermediğini, kendilerini ötekileştirdiğini ve düşman muamelesi yaptığını ileri süren Tatar, “Hâlâ, bizlerin partimizin kan kaybetmemesi, tam aksine güçlenmesi için ortaya koyduğumuz görüş ve önerileri duymazdan geliyor, bizleri medya aracılığıyla kendisine seslenmek zorunda bırakıyor” dedi.

Tatar yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Pazartesi günü hazırlattığı üye listesine Genel Yönetim Kurulu’ndan (GYK) onay alamayan, ertesi gün çeşitli baskılar sonucu ikna ettiği bazı arkadaşların katkıları ile GYK’dan zar-zor karar geçirebilen Sayın Özgürgün yaptıkları sonucu düştüğü durumla kendi kendini partili nezdinde yıpratmış, hem kendine hem de partimize zarar vermiştir.

Sayın Özgürgün, Parti Meclisimizi toplamaktan kaçınmakta, ilçe başkanlarını, milletvekillerini, partinin yıllanmış üyelerini, büyüklerini dikkate almamakta, kendi burnunun doğrultusunda gitmekte ve partimizin olumsuz unsurlarla medya haberlerine konu olmasına neden olmaktadır.

“HERHANGİ BİR ÜYE LİSTESİYLE SEÇİME GİTMEKTEN KORKMUYORUZ”

Halkımız ve partililerimiz şunu bilsin ki; bizler herhangi bir üye listesi ile seçime gitmekten korkmuyoruz. Bizler, Özgürgün’ün yaptıkları ve bugüne kadar sergiledikleri karşısında tabanımızın gereken notu verdiğini görüyor biliyoruz. Bizim karşı çıktığımız partimize üye olmak isteyen ancak üye yapılmayan bir kısım insanımıza yapılan haksızlık, bazı eski üyelerimizin dışlanması, köy, mahalle ve ilçe başkanlıklarımızın devre dışı bırakılması, bölgeler ve ilçeler arasında üye bakımından yaratılan anti-demokratik dengesizliktir."

Tatar, UBP'de yaşanan sıkıntıları mutlaka aşacaklarını ve tek başlarına iktidar olacaklarını belirtti.