Rahme Çiftçioğlu

“Birleştirilmiş Elektronik Haberleşme (Değişiklik) Yasa Önerisi, Meclis Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla kabul etti.

Önerinin madde madde görüşülmesine ve oylanmasına geçilmeden önce eleştirileri yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ulusal güvenlik ve ulusal tedbirler için böyle bir adım atıldığını ve yasada değişikliğe gidildiğini belirtti.

Dürüst, ucuz ve çağdaş iletişimin çok önemli olduğunu kaydederek, Türkiye’de 5G hazırlıkları yapılırken ülkede 4G unsurunun yakalanamadığını ancak bugünden sonra bunun yakalanacağı müjdesini de verebileceğini söyledi.

Gelecekte gelişecek bir iletişim için daha güçlü bir alt yapının şart olduğunu belirten Dürüst, bunun altında bir şey aranmamasını istedi.

Bakan Dürüst, eğitim adası olan ülkede üniversitelerden ciddi katkılar alarak hazırlanan tasarının iletişimde ciddi bir gelişme sağlanacağını vurguladı.

Dürüst, hükümet icraatlarına da değindiği konuşmasında, maaş ödemede güçlük çeken bir hükümetin gittiğini, yerine ödemeleri günü gününe yapan, icraatlarıyla halkı memnun eden bir hükümet geldiğini söyledi.

Dürüst, yarın mevkidaşı  Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın KKTC’ye geleceğini de açıklayarak, iki devlet arasında protokoller imzalayacaklarını bildirdi.

* * *

BAKAN DÜRÜST’ÜN DAVETİYLE GELECEK ARSLAN, KKTC E-DEVLET PROJESİ İLE “TC-KKTC ARASINDAKİ PTT İŞBİRLİĞİ ANLAYIŞI” MUHTIRASINA İMZA KOYACAK

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün daveti üzerine yarın KKTC’ye geliyor.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, saat 11.00’de KKTC’de olacak  Bakan Arslan, KKTC e-Devlet Projesi ile TC-KKTC arasındaki PTT işbirliği anlayışı muhtırasına imza koyacak.
 
TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ayrıca, Ercan Havalimanı yeni terminal binası inşaatının başlaması ile Ercan-Kırklar ile Ercan-Akıncılar yol yapım projelerinin başlaması nedeniyle düzenlenecek törenlere de katılacak.

Resmi ziyaretlerde de bulunacak olan TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yarın ilk olarak 11.30’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek.

Arslan 15.30’da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile bakanlıkta bir araya gelecek. Ardından saat 16.00’da e-Devlet projesine ilişkin imza töreni, 16.15’te de PTT İşbirliği anlayış muhtırası imza töreni gerçekleştirilecek.

Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi’nin yıldönümü vesilesiyle hazırlanan pulların lansman töreni de yine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda saat 16.30’da yer alacak.

Bakan Arslan, Su Temin Projesi tesisleri ile Geçitköy Barajı’nı da ziyaret edecek.

Konuk bakan, çarşamba günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meclis’i Başkanı  Sibel Siber, 10.30’da Başbakanı Hüzeyin Özgürgün tarafından kabul edilecek.

Aynı gün Ercan Havalimanı’nda ve Ercan-Akıncılar yol yapım projesinin başlaması dolayısıyla düzenlenecek törenlere katılacak Arslan, aynı gün adadan ayrılacak.