Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, özellikle son dönemlerde yaşanan mülteci krizi ve yaşanan ölümlerin insanlık adına büyük bir utanç olduğunu belirterek, bu mağduriyet karşısında gereken adımlar bir an önce atılmasını istedi.

Özyiğit yaptığı yazılı açıklamada, özellikle son günlerde yaşanan trajedi görüntülerinin adeta yürekleri parçaladığını söyledi. Bu utanca son verilmesi için yarın dahi beklenmeden, karar üretilerek icraata geçilmesi gerektiğini kaydeden Özyiğit,  bunun insanlık adına bir görev ve sorumluluk olduğunu vurguladı.

Başta Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere, birçok ülke ve uluslararası örgütün yaşananlara seyirci kalma lüksleri olmadığını belirten Özyiğit, kaybedilen her saatin ve dakikanın yeni trajediler ile ölümlerin yaşanmasına olanak sağladığını vurguladı.

Mülteciler konusunda Kuzey Kıbrıs’ta da sorunlar yaşandığını ve yasaların öngördüğü ile güvenli olan yollardan ülkeye girmeye çalışan kişilerin geri gönderildiklerini belirten Özyiğit, “Mültecilerin yaşadığı bu mağduriyet karşısında tüm ülkelerin, tüm örgütlerin olduğu gibi bizim de yapabileceklerimiz vardır, olmalıdır. Bu konuda gereken adımlar biran önce atılmalıdır” dedi.