Ceren Ercih

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, ADA TV’nin konuğu oldu. Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 25’inci kurultayı ile ilgili değerlendirmeler yapan Töre, CTP’nin gençleşeceğiz derken daha yaşlı bir üyeyi partinin genel Başkanı yaptıklarını dile getirdi. Yeni bir hükümetin kurulacağını da hatırlatan Töre, yeni bir hükümet kurulacaksa bunun UBP-DP olmasının en uygun karar olacağını ve kendi gönlünde de UBP-DP hükümetinin yattığını kaydetti. 

“HERKESİN HESABI ŞAŞMIŞTIR” 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ekonomik ve sosyal alanda ciddi problemler olduğunu söyleyen Töre, birçok işyerinin kapanma aşamasına geldiğini şu sözlerle belirtti; “KKTC’de ekonomik ve sosyal alanda çok ciddi problemler vardır. Ekonomik ve çevre alanında problemleri vardır. Birçok iş yerleri kapanmakta, insanlarımızın iş yerlerimizin ödeme güçlükleri oluşmakta. Memurlarda aldıkları maaşı yetiştirememektedirler. Bir de döviz ödemeleri ile borçlanmalar vardır. Dolayısıyla herkesin hesabı şaşmıştır.” 

“GENÇLEŞİRKEN DAHA YAŞLI BİR ÜYEYİ PARTİNİN BAŞINA GENEL BAŞKAN YAPTILAR” 

“Orta yerde hükümet yoktur” diyen Töre, CT-BG’nin 25’inci genel kurulu ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu; “Hükümet yoktur. Başbakan, Başbakan yardımcısı zaten yoktur şimdi CTP Kurultay’ını yaptı. Eski bir Genel Başkan’ı yeniden Genel Başkan yaptı. Ama bunu UBP yapmış olsaydık bugün acaba medya, bazı sendikalar, sivil toplum örgütleri acaba bize nasıl saldırı yapacaklardı? Biz tebrik ediyoruz, gençleşeceğiz diyorlar ama onlar gençleşirken daha yaşlı bir üyeyi partinin başına Genel Başkan yaptılar.” 

“BENİM GÖNLÜM UBP-DP HÜKÜMETİNDEN YANADIR” 

Yeni bir hükümet arayışına girilip girilmeyeceğinin önümüzdeki günlerde belli olacağını ifade eden Töre, UBP’ye bir teklifin gelmesi durumunda partinin yetkili organlarının bu teklifi değerlendireceğini şu şekilde ifade etti; “CTP-DP hükümeti devam mı edecektir, yoksa başka hükümet arayışları da mı olacaktır? Bunları da gelecek hafta göreceğiz.” 

Töre, “Yeni bir hükümet kurulacaksa bunun adı UBP-DP hükümeti olmalıdır” dedi ve gerekçesini şu sözlerle aktardı; “Yeni bir hükümet kurulacaksa bunun adı UBP-DP hükümeti olmalıdır. Çünkü Kıbrıs Meselesi’nde de çok sıkışık noktalar meydana gelecektir. En azından milli davada ortak hareket edebilecek bir hükümetin olmasında çok büyük bir fayda vardır. Benim gönlüm UBP-DP hükümetinden yanadır.” 

“BU ASLA KABUL EDİLEMEZ” 

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre uluslararası diplomatik ilişkilere yönelik ise son olarak şunları kaydetti;“Yunan Dışişleri Bakanı ile Kıbrıs Rum kesiminin Dışişleri Bakanı’nın buluşup, Atina’da vermiş oldukları mesajlara karşı bizim taraftan herhangi bir açıklama yok. Anastasiadis bugün İsrail’e gidip görüşmeler yapacaklar. 

Bunun arkasından da bir müddet sonra Yunanistan- Güney Kıbrıs- İsrail ve Mısır’ın da dahil olacağı bir takım görüşmeler yapılıyor. Bir takım ilerleme çalışmaları vardır. Hem bir taraf da anlaşma yapmaya çalışıyoruz hem de Rum tarafı bu tür faaliyetleri yapıyor. Bu asla kabul edilemez.”