Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) ile KKTCCELL Trafik Eğitim Parkı işbirliğinde ilkokul öğrencilerinin katıldığı trafik konulu bir bilgi yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Trafikle ilgili bilgi yarışmasında ödüller de trafikle ilgili oldu.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nden verilen bilgiye, Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 4. İlkokullar arası Trafik Bilgi Yarışması’nda Lefke İstiklal İlkokulu birinci geldi. Şht.Hasan Cafer İlkokulu ikinci, Gazi İlkokulu ise üçüncü oldu.

Yarışmaya, Gönyeli İlkokulu, Gazi İlkokulu, Şehit Hasan Cafer İlkokulu, Lefke İstiklal İlkokulu ve Dipkarpaz İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri katıldı.

Daha önce KKTCCELL Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret eden öğrencilerin katıldığı yarışmada, her okuldan 3 öğrenci okulu adına trafikle ilgili hazırlanan soruları yanıtldı.

Bilgi yarışmasının tamamlanmasıyla dereceye giren öğrencilere ödülleri, okul müdürlerine ise plaket verildi.

Birinci gelen takım bisiklet kask seti ve trafikte görünür olmayı sağlayan sarı yelek, ikinci gelen öğrencilere okul çantası ve sarı yelek, üçüncü gelen öğrencilere kalemlik ve sarı yelek verildi.

4’üncü ve 5’inci gelen öğrencilere ise el feneri ile sarı yelek verildi.