Türkiye Bisiklet Turu'nun son etabı bugün İstanbul'da koşuldu. Caja Rural takımından Lluis Mas Bonet'nin kazandığı etabın ardından podyum töreninde yaşananlar herkesin büyük tepkisine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı nedeniyle finiş alanında ve seremoninin yapılacağı podyum bölgesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Didik didik aranan takım görevlileri ve basın mensuplarının birçoğu uygulamaya tepki gösterdi.

Yarışın başından itibaren podyum törenlerinde sunuculuk görevini üstlenen Başak Koç, gelen talimatla yerini Ertem Şener'e bırakırken, bisikletçilere yapılan saygısızlık olaylara tuz biber ekti.

Alışılmışın aksine klasman mayolarını kazanan bisikletçilerin tamamı aynı anda podyuma çağırıldı ve bir haftadır Tur'da pedal çeviren bisikletçiler yorucu bir etabın ardından ayakta uzun süre Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını bitirmesini beklemek zorunda bırakıldı. Podyumdan inmek isteyen dünyaca ünlü sprinter Mark Cavendish'e Cumhurbaşkanı'nın korumaları müdahale ederek Britanyalı bisikletçiyi zorla podyuma geri döndürdü.

1472668-31450480-1600-900.jpg

Cavendish, podyumun ardından yapılan basın toplantısında bu konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Akşam saatlerinde bir tweet eden başarılı bisikletçi, "Ben bir sporcuyum ve Türkiye'nin siyasi gündeminin bir parçası değilim. Bildiğim şey, Türkiye'nin çok güzel ve inanılmaz derecede misafirperver insanları olan bir yer olduğu" dedi.

Podyum mankenlerinin kıyafetlerinde de yalnızca bu etap özelinde değişikliğe gidilmesi dikkat çekti. Mankenler tepeden tırnağa kapalı kıyafetlerle podyuma çıkarıldı.

1472670-31450520-1600-900.jpg