CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Avrupa turunun 2. gününde Brüksel'de gerçekleştirdiği temasların ardından önce CHP'lilerle buluştu, daha sonra da kentin Türk mahallesi olarak anılan Chausee de Haecht Caddesi'nde vatandaşlarla bayramlaştı.

Sabah Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye Raportörü Kati Piri ve AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ile görüşen Kılıçdaroğlu, Birmingham Palace salonunda düzenlenen buluşmaya katıldı. "Kemal Başbakan" tezahüratlarıyla karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin son zamanlarda ayrıştığının altını çizdi ve "Bölünüyoruz. Ayrışmak çok tehlikeli. Kimlik bazında bölünüyoruz, inanç bazında bölünüyoruz, yaşam tarzı bazında bölünüyoruz. Şunu herkesin çok iyi bilmesi lazım, Türkiye'de bir parti var, adı Cumhuriyet Halk Partisi. Onun genel başkanı olarak söylüyorum sizin kimliğiniz ne olursa olsun benim başımın üzerinde yeriniz var, sizin inancınız ne olursa olsun benim başımın üzerinde yeriniz var" ifadesinde bulundu.

Terör sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Kim çözecek? Biz çözeceğiz, Türk siyaseti çözecek. Sorunu çözmezseniz birisi gelir der ki o zaman ben çözeceğim. Sorundan nemalanan bir parti sorun çözemez. Kendisi sorun olan bir parti sorun çözemez" dedi.

Daha sonra Brüksel'deki Türklerin yoğunlukla yaşadığı Chausee de Haecht Caddesi'ne giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, buradaki esnafı ziyaret etti, bayramlaştı. Bir Türk ailesinin evine de bayram ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, daha sonra mahalledeki CHP binasına da uğradı. Vatandaşlarla bayramlaşan Kılıçdaroğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve heyeti daha sonra Amsterdam'a hareket etti.