Kuzey Kıbrıs Turkcell, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık vesilesiyle ‘Engelsiz Yaşam’ odağında yeni projeler üretmeye, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı öne çıkarmak için çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, geride bıraktıkları 16 yılda, sosyal sorumluk projelerinin odağında en önemli yeri ‘Engelsiz Yaşam Projeleri’nin aldığını söyledi.

Ayhan Barış, “Engelsiz bir ülke için, farkındalığı artırmak, engelli bireyleri yaşamın içerisine daha fazla katmak, , başarılarını ileriye taşımak ve coşkularına ortak olmak için tüm sivil toplum kuruluşları ve kurumlarla işbirliğimiz sürecektir” diye konuştu.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir kez daha tüm engelli ailelerine ve engelsiz projeleri ile yaşama değer katan sivil toplum örgütlerimize, tüm kurum, kuruluş ve gönüllülere teşekkür ediyorum” diyen Ayhan Barış, tüm engelsiz yaşam projelerini yürekten destekleyen, etkinliklere katılım gösteren, sürdürülebilir olmalarını sağlayan herkesin de teşekkürü hak ettiğini belirtti.

1_ayhan-baris.jpg

“Destek Varsa Engel Yok”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, Turkcell’in marka, iletişim ve teknoloji gücü ile Turkcell ailesinin her zaman engellilerin yanında olduğunu belirtti.

Ayhan Barış şöyle devam etti:

“Bizler, sadece 3 Aralık’ta değil, her gün engelli bilincinin geliştirilmesini önemsiyor, bu nedenle ‘destek varsa engel yok’ diyoruz. Engellilerin toplumla bütünleşmesi, yeteneklerini ve başarılarını sergilemesi adına çabalarımız bundan sonra da kararlılıkla sürecektir.  Dünyadaki en yeni teknolojileri halkımız ve engelli bireylerimizle buluşturmak için çalışırken, sosyal sorumluluk vizyonumuz da çalışmalarımızın merkezinde yer alacaktır.”

engelsiz-iskele_turkcell-gorsel-(1).jpg

‘Dünyada ses getirdik’

“Engelli alanındaki projeleri, tüm Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi olarak içtenlikle sahipleniyoruz” diyen Ayhan Barış, isimlerini vermekten gurur duydukları Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın başarılarının sadece Kuzey Kıbrıs’ta değil yurt dışında da takdir gördüğünü hatırlattı.

Sanat Engel Tanımaz’dan Cafe Down’a, Engelsiz Bilişim Günleri’nden Engelsiz Çiçekler Serası’na kadar pek çok projeye imza attıklarını anlatan Ayhan Barış, tüm bu çalışmalarında toplumun tüm kesimlerinden önemli destek gördüklerini de belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell personeline yönelik verdikleri ‘İşaret Dili Eğitimi’nin bugün pek çok kurumda yaygınlaşmasından mutluluk duyduklarını da ifade eden Ayhan Barış, “Engelli projelerimiz ile Amerika’da, İngiltere’de, Türkiye’de finallerde yer almak, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve ülkemiz adına bizleri ayrıca gururlandırmıştır” diye düşüncelerini açıkladı.

Ayhan Barış, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelsiz bir gelecek için yeni fikirler ve projeler üretilmesi, engellilerin başarılarının yeniden hatırlanması ve sorunlara çözümler geliştirilmesi yönünde vesile olması temennilerini de paylaştı.

engelsiz-kortej_turkcell_calismabakanligi-(18).jpg

sanat-engel-tanimaz-2-galasi-arsiv-(3).jpg