Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içinde bulunan Beştepe Millet Camisi, Ramazan Bayramı namazında doldu, taştı. Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen insanlar, Beştepe Millet Camisi'ne hayran kaldı. Bazı vatandaşlar, Beştepe Millet Camisi'nde yer bulmakta zorluk çekti.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in dualarıyla açılışı gerçekleştirilen Beştepe Millet Camisi, Ramazan Bayramı namazında da doldu, taştı.

Sabah ilk ışıklarında Beştepe Millet Camisi'ne akın eden vatandaşlar, camide yer bulmakta zorluk çekerken, caminin bulunduğu cadde üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

Yaşlısından gencine binlerce insanın akın ettiği Beştepe Millet Camisi'nde, Cumhurbaşkanlığı görevlileri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN LOKUM VE ŞEKER İKRAMI"

Ramazan Bayramı namazının kılınmasının ardından Cumhurbaşkanlığı görevlileri, namazı kılan vatandaşlara üzerinde "dualarınız kabul olsun" yazılı paket içerisinde lokum ve şeker ikramında bulundu.

"CAMİNİN YAPIMINDA EMEĞİ OLANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN"

Ramazan Bayramı namazının kılınmasının ardından camiden çıkan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camisi'nin çok güzel olduğunu belirterek, yapımında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ilettiler.

"Caminin yapılmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun" diyen vatandaşlar, Beştepe Millet Camisi'nde doluluk oranın çok olduğunu ve yer bulmakta zorlandıklarını kaydettiler.

"ÇANKAYA KÖŞKÜN'DE BIRAKIN NAMAZ KILMAYI ÖNÜNDEN BİLE GEÇEMEZDİK"

Beştepe Millet Camisi'nin çok iyi olduğunu ve bütün halkın rahat bir şekilde gelebildiğini dile getiren Hasan Şener ise, "Daha önce Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün önünden bile geçemiyorduk. Bırakın namaz kılmayı etrafından geçemiyorduk bile. Allah bu camiyi yapanlardan razı olsun. Cami tamamen doluydu" diye konuştu.

Şanlıurfa'dan gelen yaşlı bir amca ise, Beştepe Millet Camisi'nin çok iyi olduğunu belirterek, "Böyle bir yeri ve imkanı yaptıranlardan, sebep olanlardan ve emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

"TÜRKLERİN YANI SIRA YABANCILAR DA AKIN ETTİ"

Beştepe Millet Camisi'ne Ramazan Bayramı'nda Türk vatandaşlarının yanı sıra yabancılarda akın etti. Beştepe Millet Camisi'ne hayran kalan Gambiya, Nepal, Hindistan, Pakistan, Kırgızistan, Afganistan ve diğer ülkelerden gelen insanlar İhlas Haber Ajansı (İHA) mikrofonlarına hayranlıklarını dile getirdi.

İHH derneğinde kaldığını belirten ve Gambiya'dan Türkiye'ye gelen İbrahim, "Kardeşlerimizle beraber arabaya bindik ve buraya geldik" dedi.

"TÜRKİYE'DE 500 METREDE BİR CAMİ VAR, ÇOK GÜZEL BİRŞEY"

Beştepe Millet Camisi'nin açılışını haberlerden duyduğunu ifade eden İbrahim, "Bende bir gelip bakmak istedim. Nasıl bir cami olduğunu görmek istedim. Geldim ve gördüm. Elhamdülillah güzel bir cami. Türkiye'de en beğendiğim şey, her yerde cami var. 500 metre yürümeden bir cami buluyorsunuz. Ben çok memnun oldum Türkiye'de. Din olarak, namaz olarak her şey çok iyi, sıkıntı yaşamıyorsunuz" şeklinde konuştu.

"KENDİMİ BURADA ÇOK İYİ HİSSETTİM"

Nepal'den gelen Miraç Sıddiki ise, Beştepe Camisi'ni daha önceden duyduklarını ve Ramazan Bayramı namazını burada kılmak istediklerini belirterek, "Çok iyi hissettim kendimi. Gerçekten çok büyük bir cami. Çok mutlu etti bizi" diye konuştu.

"MAŞALLAH ÇOK GÜZEL YAPMIŞLAR"

Pakistan'dan gelen Ahmet Mahmut da, "Maşallah çok güzel yapmışlar. Hayırlısı olsun. Her şey çok güzeldi maşallah. Çok dolu. Yer bulamadık ve sonra yukarı çıktık orada yer bulduk. Ama çok güzel maşallah"

"VALLAHA ÇOK GÜZEL OLMUŞ"

Hindistan'dan gelen Zişan Malik ise, "Vallaha çok güzel olmuş. İçerideki mimari çok güzel. Çok beğendim. Çok mutlu oldum böyle namaz kılmaya" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yurtta kaldıklarını ve yurtlarını Beştepe Millet Camisi'ne yakın olduğunu dile getiren Kırgızistanlı Azamad da, "Cami çok güzel. Çok kalabalıktı. Hutbesi iyi okundu. Namazı rahat rahat kıldık ama içeride yer bulmakta zorlandık. Bayağı kalabalıktı herkes gelmiş buraya" dedi.

"VATANDAŞLAR HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içinde bulunan Beştepe Millet Camisi'ne akın eden vatandaşlar Ramazan Bayramı namazının ardından caminin avlusunda hatıra fotoğrafı çektirdi.