UBP’’den yapılan açıklamaya göre UBP’li kadınlar saat 10.00’da Lefkoşa’daki Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşını okudular. Ardından Lefkoşa’da Elyseem Park’ta bir çay partisi düzenlediler.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de çay partisine katılarak  bir konuşma yaptı.

ÖZGÜRGÜN

Özgürgün, Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi 4 Aralık 1934 tarihinde kadına seçme ve seçime hakkını kazandırarak gösterdiğini belirterek; “ Biz de UBP olarak Atatürk’ün izinde yürümeye devam ediyoruz. Son olarak gerçekleştirdiğimiz Tüzük Kurultayımızda da tüzüğümüzdeki bazı maddeleri değiştirerek, bazı maddeleri ilave ederek kadınımıza verdiğimiz önemi gösterdik. Artık kadınlarımız partimizin tüm organlarında görev yapacaklardır.

Partimizin son Olağan Kurultayında da gördüğünüz gibi tüm organlarımızda görevli kadın sayımız artmıştır” dedi.

Özgürgün, gerek tüzük kurultayında, gerekse olağan kurultayda kadınların  verdiği emek ve katılımlarının büyük olduğunu da belirtti ve teşekkür etti.

GARDİYANOĞLU

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında  kadına seçme ve seçilme hakkı verilen günün öneminin büyük olduğunu söyledi.

OLGUN

UBP Kadın Kolları Başkanı Nükte Olgun da düzenledikleri etkinliğe katkı koyan kadınlara  ve etkinliğe katılan tüm kadınlara teşekkür etti.

Olgun, UBP’ye kurulduğu günden beri hizmet eden eski kadın milletvekillerine, eski kadın kolları başkanlarına ve eski kadın kolları yönetim kurulu üyelerine birer teşekkür plaketi de sundu.