Rana Sarro

Ülkede işsiz kadınların iş kurması, iş sahibi olan kadınların da işlerini geliştirmelerine imkan ve olanak sağlayacak ‘Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi’ kapsamında girişimcilik eğitimleri sürüyor.

Ülkenin her bölgesinde devam eden eğitimlerin biri de dün Güzelyurt’ta gerçekleştirildi. Ülke genelinde toplam 160; Güzelyurt bölgesinden de iş sahibi olmak amacıyla eğitimlere katılan 30 girişimci kadın, iş sahibi olabilmek için eğitim almaya devam ediyor. Girişimci kadınlar, Detay Gazetesi’ne konuştular.

img_8338.jpg

Proje kapsamında devam eden eğitimlere katılan kadınlar, iş fikri geliştirmek, iş sahibi olmak, yenilikçi fikirler kazanmak amacıyla, projeye başvurduklarını belirttiler.

AYŞE ERDİNÇ:

“Güzelyurt bölgesinde, olanakların az olması nedeniyle, ürettiğimiz el işlerini satamıyoruz. Turistlerin özellikle uğrak yeri olan Güzelyurt Müzesi yakınlarına, turistlere hitap edecek el işlerini satabilecek yer sahibi olmak amacındayım. Bu nedenle, ‘Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi’ne katıldım.”

AYTEN RUSO:

“Evlerimizde el işleri üretiyoruz. Koza işi yapıyoruz. Ürettiklerimizi ise nasıl satacağımızı bilemiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri pazarlayabilmek için, pazarlamayı öğrenmek için buradayız. Proje kapsamında biz kadınlara verilen eğitimlerden son derece memnunuz.”

ARİFE KANDULU:

“Bu bir ilk adım ve inşallah sonuç alınacak. Benim ebru sanatı sergilerim var. Bu projeye başvurmamın nedeni fikir sahibi olmaktır. Kadınlara nasıl bir yol açılacağını görmek istedim. Güzelyurt’ta özellikle iş olanakları çok kısıtlı olması nedeniyle, bu projenin çok faydalı olacağını düşünüyorum.”

CEMALİYE OKCAN:

“Üretimde amaç pazarlamaktır. Satamadığımız ürünleri üretmenin bir faydası yoktur. Dolayısıyla satamayacağımız şeyleri niye üretelim? Bu satışların da devamlılığı olması lazım ki üretimimizin de devamlılığı olabilsin. Dolayısıyla bu proje bizlere ümit oldu ve büfe türü bir yer açabilmek amacıyla eğitimlere katılmaya başladık.