Öncelikle umrenin farzlarından bahsedilmesi gerekirse umreye mutlaka ihramlı olarak başlanmalıdır. Direkt Mekke’ye yapılan yolculuklarda ihram evde, hava alanında hatta uçakta giyilebilir. İnişten yaklaşık yarım saat öncesi olan mikat süresinden önce giyilme zorunluluğu olan ihram hac ve umre ziyaretleri için üretilmiş olan dikişsiz giysidir. İhram giyilirken niyet edilmeli ve namaz kılınmalı ve ihram altındayken emredilmiş tüm yasaklara uygun davranılmalıdır. İkinci farz olan Kâbe’nin Hacer-ül Esved taşı hiza alınarak 7 kez tavaf edilmesi sonrasında vacip olan tavaf namazının kılınması zorunludur. Safa ve Merve tepeleri arasında yürümenin anlamı olan Say yapmak ise umrenin rüknü hükmündedir. Mezhepsel ayrılılar doğabileceğinden tur rehber hocası umrecilere ne yapıp ne yapmamaları gerektiğini umre sırasında tekrar hatırlatacak ve neyin farz neyin vacip neyinse sünnet olduğunu yolculukları sırasında açıklayacaktır.

Suudi Arabistan Hakkında

Monarşi ile yönetilen Suudi Arabistan Krallığı İslam’ın iki kutsal merkezi olan Mekke ve Medine’nin yönetimine sahip olduğu için umre öncesi bu krallık hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var. Para birimi Suudi Arabistan Riyali olan bu ülkenin turistik çarşılarında riyalin yanı sıra dolar ya da Euro da kullanılabiliyor. Bunun dışında yazın 45 – 50, kışın ise 25 – 30 Derece olan gündüz sıcaklıkları kıyafet seçimi yapılırken mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Yüzde yüz pamuk ya da keten, ince ve açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi kişiler için kolaylık sağlayacaktır. Hastanelerin ücretsiz olduğu bu ülkeye giriş kuralı olarak mutlaka menenjit aşısı vurma şartı koyuluyor. Bütün bunlar ve daha fazlası ile ilgili bilgi kazanılabilmesine imkan sağlayan resmi internet sitesi http://www.silatur.com.tr  bir hac ve umre tur şirketi olarak hizmet veriyor.

Umre Fiyatları

Otellerin yıldız derecesi ve kutsal mekânlara yakınlığı, odada konaklayacak kişi sayısı, kullanılacak olan hava yolları şirketleri, umredeyken verilecek ulaşım ve rehber hizmetinin kalitesine göre değişen umre fiyatları Amerikan dolar kuru üzerinden hesaplanıyor. Bunun dışında umrenin kaç gün süreceği de fiyatı etkileyen bir başka etmen. Her ne kadar gidilen tur şirketinin kalitesine ve tecrübesine göre fiyatlar değişkenlik gösterse de, tur firmaları genel bir fiyat çerçevesi içinde hizmet veriyor.

Umre Turları

Bir düzen içinde tamamlanması gereken umre ibadetinin mutlaka bu işi bilen kişiler tarafından organize edilmesi ve kişilerin belirlenen bir plana göre yönlendirilmesi gerekir. Bu işin ehli, kutsal topraklara devamlı yolcu taşıyan ve orada bu yolculara yol gösteren hac ve umre tur şirketleri her türlü finansal kesimden insana hitap eden umre turları oluşturmaktadır. Kimileri lüks gezilerden ve daha rahat seyahatlerden hoşlanırken kimileri daha mütevazı bir yolculuk yapmak isteyebilir. Her birine uygun paketlerle tur şirketleri günbegün çalışmalarını artırmaktadırlar.