Devrim Demir

Ülkede 4 yıl önce büyük infiale neden olan 7 yaşındaki Mustafa Dikerin öldürülmesi ile ilgili, “Ağır bir suçu önlemeyi ihmal etmek”, ”Delilleri ortadan kaldırmak” ve “Polise yalan bilgi vermekten” 2012 yılında 5 yıl hapse mahkûm edilen Özlem Diker şartlı tahliye ile serbest bırakıldı.

Merkezi cezaevinde 29 Nisan tarihinde toplanan Şartlı Tahliye Kurulu’nun, Özlem Dikerin talebini değerlendirerek, tahliye kararı aldığı öğrenildi.

Havadis’in elde ettiği bilgilere göre,  çocuk katili Erol Diker’in suç ortağı Özlem Diker’in 15 gün önce sessiz sedasız cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Kasım ayında talebi ret edilmişti  

2012 yılından bu yana merkezi cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan Özlem Diker’in tahliye talebi, Kasım 2015 tarihinde toplanan Şartlı Tahliye Kurulu tarafından ret edilmişti.

Amca 2013’te Türkiye’ye iade edildi

Vahşi çocuk cinayetinin suç ortağı amca İbrahim Diker’de Özlem Diker ile birlikte, 6 Aralık 2012 tarihinde “Feri- fail”,  “Delilleri ortadan kaldırmak” ve “Polise yalan bilgi vermek” suçundan 5 yıl hapislik cezasına çarptırılmıştı.

İbrahim Diker ise Merkezi Cezaevinde 11 ay yattıktan sonra Türkiye’ye iadesini istemişti. Amca Diker’in iadesi ise, 27 Kasım 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

Çocuk katilinin istinafı 15 Haziran’da

Öz oğlunu vahşice öldürmekten suçlu bulunarak 2013 yılında hakkında 40 yıl hapis cezası verilen Erol Diker, beraat talebiyle geçtiğimiz Şubat ayında 23 istinaf sebebi üzerinden Yüksek Mahkemeye başvurdu.

40 yıl hapse mahkûm edilmişti

Erol Diker, “ Taammüden Adam Öldürme, 13 Yaşından Küçük Çocukla Cinsi Münasebette Bulunma, Doğaya Aykırı Cinsi Münasebet, Namus ve Ahlâka Aykırı Saldırı, Erkek Çocuğuna Namus ve Ahlâka Aykırı Saldırı, Delilleri İmha Etme, Polise Yalan Bilgi Verme ve 16 Yaşından Küçük Çocuğa İşkence Etmek” suçlarından yargılanmıştı.

İnfiale neden olan olayın ardından Diker, 2013 yılında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme heyeti tarafından 40 yıl hapse mahkûm edilmişti.

15 Haziran’da görüşülecek

Yüksek Mahkeme gündeminin yoğun olması nedeniyle istinafın oturumu için 15 Haziran’a gün vermişti.