Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapan Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği arasındaki görüşmede uzlaşıya varılamadı.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, taleplerinin yerine getirilemeyeceğini gördüklerini belirtti ve bu durumda eylemlerinin de, eylem şiddetinin de artarak devam edeceğini açıkladı.

Daha sonra eylemcilerle polis arasında arbede yaşanmaya başlandı.

MECLİSİN TÜM KAPILARI EYLEMCİLER TARAFINDAN İŞGAL EDİLDİ

Kıbrıs Türk Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu arasında yapılan görüşmenin neticesinde uzlaşma sağlanamamasının ardından eylemciler yaptıkları eylemin dozunu arttırarak devam ediyor.

Diyalog Haber Müdürü Aytuğ Türkan'ın olay yerinden canlı olarak aktardığı bilgiye göre, eylemciler şuan meclisin araçlarla giriş yapıldığı dört kapıyı da işgal etmiş durumda. Meclise girmek isteyen eylemciler, meclisin ana giriş kapısındaki ısrarlarını sürdürmesine karşın polis engelini aşamayacaklarını anlamalarının ardından meclisin tüm giriş kapılarını kuşatmış durumunda.

Yine Aytuğ Türkan'ın olay yerinden aktardığı bilgiye göre, meclisin arka kapısını insan kordunu şeklinde kuşatan eylemcilerin polis müdahalesiyle dağıtıldığını ve içeride hapsolan vekillerin meclisin arka kapısındaki kontrolü el almasının ardından buradan bir bir meclisten ayrıldığını aktardı.