Veteriner Dairesi, 1 Mart 2016 itibarıyla daireye gelecek klinik vakaların serbest veteriner hekimlere yönlendirileceğini açıkladı.

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, AB ülkeleri, Türkiye, Güney Kıbrıs ve diğer birçok ülkede, klinik hizmetlerinin serbest veteriner hekimlere devredildiğine işaret ederek, yapılan yasal düzenlemeyle Veteriner Dairesi’nin de bu uygulamaya başlayacağını belirtti.

Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasına göre, Veteriner Dairesi’nde, kuruluş amacı ve Avrupa Birliği (AB) Veteriner Mevzuatları’na uyum kapsamında bir dizi yeni düzenleme yapıldı.

Ülkede her türlü hayvan sağlığı hizmetlerinin, temel halk sağlığı çerçevesinde, hayvansal besin maddeleri üretimi ve denetimi sorumlusunun Veteriner Dairesi’nin olduğuna işaret edilen açıklamada, kuruluş esasına göre, hayvanlardan bulaşan ve insan sağlığını tehdit edici nitelik taşıyan hastalıkların önlenmesinin ve giderilmesinin, hayvancılığın geliştirilmesi ile ilgili hizmetlerin yerine getirilmesini sağladığı kaydedildi.

GÖKŞAN: “ÜCRET FARKI OLMAYACAK”

Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, Veteriner Dairesi’nin ülke genelinde görevlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmeye devam edebilmesi için, klinik hizmetlerinin serbest veteriner hekimlere devredileceğini söyledi.

Gökşan, “Vatandaşlarımız bundan böyle, devlet veterinerleri ile herhangi bir ücret farkı olmayan serbest veteriner hekimlerden klinik hizmetlerini almaya devam edebilecekler” dedi.

Kaza Veteriner Dairelerinin, konuyla ilgili bilgilendirildiğini ve 1 Mart 2016 itibarıyla gelen klinik vakaların serbest veteriner hekimlere yönlendirileceğini kaydeden Gökşan, kararın, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı ile yapılan istişare sonucunda uygulamaya alındığını söyledi.

Ramadan Gökşan, Hayvan Refahı Yasası altında sokak köpeklerinin belediyeler tarafından oluşturulan ve oluşturulacak olan köpek barınaklarında ve belediyelerin sorumluluğunda olacağını belirtti.