Kağıthane'de inşaat alanındaki vinç, toprak kayması sonucu devrildi. Metrelerce yüksekten iş makinesinin üzerine devrilen vinç, çevrede korku ve paniğe neden oldu. Deprem olduğunu sanan bazı vatandaşlar ise sokağa fırladı.

Olay, Sanayi Mahallesi Barışçı Sokak'ta üzerinde bulunan 10 katlı bir binanın inşaat sahasında saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Bir iş makinesi alanının zemininde çalışma yaptığı sırada bir anda toprak kayması oldu. Kaymayla birlikte inşaat alanındaki vinç büyük gürültüyle iş makinesinin üzerine devrildi. Ses ve yaşanan sarsıntı nedeniyle bazı vatandaşlar deprem olduğunu sanarak sokağa fırladı. Kazanın ardından vinç operatörü çevredeki vatandaşların da yardımıyla araçtan çıkarıldı. Şans eseri kazada herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Olay sırasında park halinde bulunan bir otomobil ise yüksekten düşme tehlikesi geçirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri çevre güvenliği aldıktan sonra aracı kurtarma çalışması başlattı. Kağıthane Belediyesi ekipleri ise inşaat alanını güvenlik çemberine aldı.

Olay sırasında deprem olduğunu sanan Adalet Samıstra adlı bir semt sakini, "Ben gürültüyü duyunca deprem oldu sandım. Çığlık çığlığa dışarıya çıktım. Evin kaydığını sandım. Baktım inşaat kaymış. Ben kendimden geçmişim korkudan. Ama bu binada kayacak. 6 aydır burası böyle devam ediyor. Önlem alınmazsa burası da kayar" dedi.

Vinç devrildi: İnsanlar deprem sandı

Vinç devrildi: İnsanlar deprem sandı