KKTC’de uluslararası düzeyde her yıl düzenlenmekte olan F3J Model Planör Uçak Yarışması, bu yıl 9-10 Nisan tarihlerinde yapılacak. KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun düzenlediği yarışma, Geçitkale Hava Meydanı Yavrukuş Tesisleri’nde icra edilecek.

KKTC Hava Sporları Federasyonu’nun kuruluşundan beridir 10. kez yapılan yarışmada bu yıl ilk kez Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI), Euro Tour takvimine dahil ettiği yarışmaya puan verecek.

KKTC Hava Sporları Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, 10 yıldır Euro Tour’un puansız “Open Yarışması” olan bu müsabakanın, uzun uğraşlar sonucunda bu yıl puanlamaya dahil edildiği için “ Yavrukuş Soarist Cup” olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yoğun gayretler sonucu puanlamaya dahil edilen müsabaka ülkemiz için ve bu sporun ülkemizde geleceği açısından çok önemli bir gelişme olarak gösteriliyor.

Yavrukuş Soarist Cup için 10 ülkeden 49 sporcu katılacak.

Yarışmaya katılacak olan ülkeler; İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Ukrayna, Finlandiya, Norveç, İsveç, Rusya, Türkiye ve KKTC’dir.

Yarışma, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu’nun (FAI) F3J kategorisinin en güncel kurallarına göre yapılacak. Yarışmada kendi kategorilerinde dünya sıralamasında üst düzeyde yer alan birçok sporcu mücadele edecek. Yarışmacılar çok ileri düzeyde üretilmiş yarışma modelleri ile hafta sonu boyunca termal mücadelesi içine girerek birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışacak.

KKTC Milli Takımımız da yarışmanın iddialı takımlardan biridir ve üst düzey yarışmacılar içinde iyi dereceler almayı hedeflemektedir.”