Yazıcı, Ecevit engel olmasaydı Erbakan'ın Kıbrıs'ın tamamını alacağını ileri sürdü ayrıca Peygamber Efendimiz'in halasının türbesini ise Ecevit'in Rumlara teslim ettiğini belirtti.

"KKTC Türkiye topraklarına katılmalı"

KRT TV'de Çağlar Cilara'nın programına katılan ilahiyatçı Selahattin Yazıcı, Kıbrıs'ta bulunan Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in halasının türbesini Ecevit'in Rumlara verdiğini söyledi. Yazıcı, KKTC'nin Türkiye'nin 82. vilayeti olması gerektiğini savundu ve şöyle konuştu:

"Ecevit Kıbrıs Harekatı konusunda çekimserdi. Harekat kararını Erbakan ve Türk Silahlı Kuvvetleri birlikte aldı. O dönem Erbakan birinci hedef olarak kabri Kıbrıs’ın Larnaka şehrinde bulunan Peygamber Efendimiz'in halasının türbesini korumayı amaçladı. Erbakan orduya, 'ilk hedef Hala Sultan Türbesi' dedi. Oraya kadar almayı istedi ve ordumuz Hala Sultan'a kadar almayı başardı ancak Ecevit orduyu 20 km geriye çekti ve Hala Sultan Türbesi Rumların elinde kaldı. Şimdi türbe Rumların esareti altında. Ecevit, Peygamber Efendimiz'in türbesini Rumlara verdi. Ordu isteseydi Kıbrıs'ın tamamını alma kudretine sahipti. Zaten Erbakan'ın hedefi de Kıbrıs'ı tamamen almaktı ancak Ecevit engel oldu. Osmanlı donanması Akdeniz'den ne zaman sefere çıkacak olsa 41 pare top atışı yapmadan, türbeyi selamlamadan geçmezdi, o türbenin bizde manevi motivasyonu vardı. Bana kalırsa KKTC Türkiye topraklarına katılmalı ve bizim vilayetimiz olmalı."

Yazıcı Kıbrıs'ta KKTC ile Rum Yönetimi'nin ortak bir devlet kuramayacağını da söyledi. Ayrıca federasyon olur ve devlet kurulursa tarihin tekerrür edeceğini ve çok kısa sürede iç çatışma çıkacağını ileri sürdü.

İŞTE O AÇIKLAMA