Yeni yıl mesajı yayımlayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yeni yılın ülkeye, halka ve tüm insanlığa barış, huzur ve tüm güzellikleri getirmesini temennisinde bulundu.

2014 yılında bölgede ve dünyadaki savaşlara, gerginliklere ve ekonomik krizlere dikkat çeken Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, mesajında şunları ifade etti:

“Geçtiğimiz yıllarda başlayan ve tüm dünyayı etkileyen küresel ekonomik kriz birçok büyük devlet ekonomilerini ciddi sıkıntılara sokmuştur.

“ÇALIŞMALARIN SONUÇLARI YAVAŞ YAVAŞ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI”

Ülkemiz ekonomisinin de bu yaşanan kriz dalgasından minimum düzeyde etkilenmesi ve halkımızın refah seviyesini etkilemeden gerekli önlemleri almak adına hükümetimiz büyük bir çaba ortaya koymuştur. Başta ülke ekonomisi olmak üzere diğer birçok alanda başlatılan çalışmaların sonuçları yavaş yavaş görülmeye başlanmıştır.

Birçok alanda ve konuda halkımızı daha refah günlere, hak ettiği yaşam kalitesine kavuşturmak, her alanda en iyi şekilde hizmet almalarını sağlamak, tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin yarattığı sıkıntıları en uygun çözümlerle aşmak için başlattığımız girişimler 2015 yılında da aynı kararlılıkla sürecektir.”

“GÜZEL GELİŞMELERİN YAŞANACAĞI BİR YIL...”

Başbakan Yorgancıoğlu, yeni yılın ülke ve halk için birçok güzel gelişmelerin yaşanacağı bir yıl olacağı inancını dile getirerek “Yeni yılın halkımız için yeni umut ve beklentilere vesile olması, yeni bir yıla girmenin verdiği heyecanla daha mutlu ve geleceğinden güven duyarak yeni yılın karşılanmasını diliyorum” dedi. 

“KALICI ÇÖZÜME ULAŞMA ÇABALARI”

2015 yılında özellikle Kıbrıs konusunda kalıcı bir çözüme ulaşma çabalarının süreceğini vurgulayan Yorgancıoğlu, adada yaşayan her iki halkın haklarını en iyi şekilde gözeten bir yönetim modelinde barışın sağlanması yeni yılda en büyük beklentileri ve temennileri olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, “Tüm halkımızın yeni yılını kutlar, başta ülkemizde olmak üzere, bütün insanlık için barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu bir yıl olmasını umut eder, 2015 yılının herkese sağlık, mutluluk ve tüm güzellikleri beraberinde getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.