Ziyaretlerde, mevcut 50 milletvekiline ek olarak, yurtdışında Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı  3 ana bölgede; İngiltere - çevre ülkeler, Türkiye - çevre ülkeler ve Avustralya - çevre ülkeler seçim bölgeleri ihdas edilerek, 5 milletvekilinin de buralardan seçilmesi ve Cumhuriyet Meclisi’ne dahil edilmesiyle ilgili taleplerini yenilediler.

Platform Türkiye Eşbaşkanlığı’ndan Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Mebrure Altuğ, Serdar Ufuk ve Kıbrıs Genel Koordinatörü Osman Kasapoğlu’ndan oluşan heyet, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i ayrı ayrı ziyaret etti.

Yurtdışı Kıbrıs Türkleri Birlik Platformu Genel Koordinatörü Osman Kasapoğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; “ilke olarak tüm partilerce desteklenen” yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türkler’in Cumhuriyet Meclisi’nde temsiliyeti konusunda KKTC siyasi partilerine güvenlerinin tam olduğunu kaydetti. Kasapoğlu, konu hakkında hem yurtiçi hem de yurt dışı bilgilendirme ziyaretlerine devam edeceklerini ifade etti.