Politis gazetesi, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’ya, İstanbul seyahati sırasındaki temaslarıyla ilgili bilgiler verdiğini yazdı.

Habere göre görüşme sonrasında açıklamada bulunan Kiprianu, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda aralarında muhtemelen var olan anlaşmazlıklara rağmen, işbirliği yapmayı nasıl başaracaklarına bakmalarının gerekli olduğu üzerinde durdu.

Çözüme giden yolun gül yapraklarıyla döşenmiş olmadığını, aşılması için sıkı çaba gerektiren zorluklarla dolu olduğuna işaret eden Kiprianu, Neofitu’ya Kıbrıs sorununun çözümü konusunda gelmekte olan zor aşamada sorumlulukla faaliyet göstereceği teyidinde bulunduğunu söyledi.

Kiprianu, Kıbrıs sorunu konusunda görüş alışverişinde bulunmanın tüm partilerin yükümlülüğü olduğunu da vurguladı.

Neofitu ise, Kiprianu’nun yaptığı bilgilendirmeye değinerek, bunun partisel bir görev değil, milli bir görev olduğu üzerinde durdu.

Bilgilendirmenin ardından Kıbrıs Rum tarafı olarak Türkiye’nin düşünceleri konusunda daha iyi bir görüntüye sahip olduklarını söyleyen Neofitu, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda çabaların gösterildiği bu zor aşamada, Türk Hükümetinin ne düşündüğünü bilmenin çok önemli olduğunu belirtti.

AKEL’in “milli davadaki” tutumu konusundan da söz eden Neofitu, kendilerinin birçok konuda birçok farklılıklar gösteren iki parti olduklarını, ancak farklı görüşlere rağmen, tüm partilerin Kıbrıs sorunu ve diğer konularda işbirliği yapılabileceği düşüncesine sahip olduklarını belirtti.