Rum turizminin, bir kez daha komşu destinasyonlarda yaşanan olumsuz gelişmelerden yararlandığının görüldüğü ifade edildi.

Politis gazetesinin haberine göre, Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis, dün yaptığı açıklamada, Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde yaşanan son gelişmelerin ardından, Rusya’dan Güney Kıbrıs’a Kasım ayında haftada dokuz yeni uçuş başlatılması yönünde bir ilgi olduğunu açıkladı.

Gazeteye göre, Lakkotripis, İngiliz pazarından da önümüzdeki Şubat ayında Güney Kıbrıs’a yeni uçuşlar başlatılması yönünde bir ilgi olduğunu söyledi.

Yaşanan olaylardan dolayı, Rusya’dan Güney Kıbrıs’a ekstradan 3 bin turist gelmesinin beklendiğini ifade eden Lakkotripis, 2016 yılında İngiltere’den Rum kesimine 1 milyondan fazla turist gitmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, Moskova’dan gelen bilgilere dayanarak, Rus uçağının kısa zaman önce Mısır’da düşmesinin ardından, Şarm El Şeyh’le ilgili birçok rezervasyonun iptal edildiğini, Rus seyahat acentelerinin de paralarını müşterilerine iade etmemek için, kendilerine Antalya ve Güney Kıbrıs’ı önermekte olduklarını ekledi.