Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in, resmi bir ziyarete bulunmak amacıyla dün Kahire’ye gittiği haber verildi.

Fokaidis’in Mısır Savunma Bakanı General Sedki Sohbi’nin daveti üzerine Mısır’a ziyarette bulunacağını yazan Alithia gazetesi, Fokaidis ile Sohbi arasında yapılacak baş başa görüşmeyi, heyetleri arası görüşmelerin izleyeceğini kaydetti.

Yapılacak olan görüşmelerin merkezinde, ikili ilişkiler, bölgesel güvenlik konuları, Suriye krizindeki son gelişmeler ve terör tehditleriyle baş edilmesi için işbirliğinin güçlendirilmesinin bulunacağını aktaran gazete, deniz ve enerji güvenliği ile kriz yönetimi alanlarındaki işbirliği konularının da ele alınacağını belirtti.

Fokaidis’in ziyaret sırasında Mısırlı muhatabını Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendireceğini de ifade eden gazete, Fokaidis’in ziyaretinin, iki ülkenin son iki yıldır savunma ve güvenlik alanlarında geliştirdikleri ilişkinin bir sonucu olduğuna aynı zamanda Mısır’daki Hıristiyanları hedef olan yeni terör saldırılarının da ışığında gerçekleştirileceğine dikkati çekti.

Gazete ziyaret sırasında, iki ülke arasında geçen yıl imzalanan Savunma Anlaşması çerçevesinde, “İkili Yıllık Askeri İşbirliği Programına” imza atılmasının beklendiğini de ekledi.