1 - Kırmızı Et: Bol miktarda çinko içermesi nedeniyle, spermlerin dayanıklılığını arttırır

2 - Avokado: Folik Asit, E ve B6 vitaminleri içeren avokado, spermlerin yumurtaya girişi sırasında güçlü kalmasını sağlar.

3 - Sarımsak: Kan akışını hızlandırarak, sperm kalitesini arttırır.

4 - Muz: İçerisindeki B1, A ve C vitaminleri vücudun sperm üretmesine yardımcı olur. Ayrıca muzun içersinde bulunan enzimler seks hormonlarını düzenler

5 - Kuşkonmaz (Ayrelli): Bol miktarda C vitamini içerek kuşkonmaz, spermlerin oksitlenmesini engeller ve testislerdeki hücreleri korur.

6 - İstiridye: Çinko deposu olan bu deniz ürünü, aynı zamanda bir afrodizyaktır. İstiridye sperm saysını arttırırken, hasarı da tedavi eder.

7 - Nar: Neredeyse her şeye iyi gelen nar, spermleri de güçlendiriyor.

8 - Ceviz: Cevizin içindeki maddeler sperm üretimini destekler ve semen hacmini de arttırır. Ayrıca içinde bolca Omega-3 bulunan bu meyve penise giden kan akışını da hızlandırır.

9 - Bitter Çikolata: Sperm sayısını iki katına çıkaran bir amino asit içerdiği bilinmektedir. Her gün belli miktarda bitter çikolata tüketen kişilerin daha güçlü orgazm yaşadıkları görülmekte.

9 - Ginseng: Libidoyu, cinsel performansı ve testislere giden kan akışını arttırdığını biliniyor. Ayrıca yapılan araştırmalarda sertleşme problemi olan kişilerin bu sorununu azalttığı da görülmüştür.